KIELKISMAKU.PL

KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.

kiełki hodowla
nasiona na kiełki



kiełki smaku upominki
Zobacz też:
Czy z tej mąki będzie chleb?

Najbardziej znane i najczęściej używane to mąka pszenna i żytnia. W Polsce to najpopularniejsze mąki chlebowe. Zrobisz z nich też np. zakwas na żurek.
Spotkać możesz też inne mąki - najczęściej stosowane jako dodatki do wypiekanych chlebów i jako składnik wielu innych potraw. Mowa tutaj o mąkach: owsianej, orkiszowej, gryczanej, jęczmiennej, więcej...


Jakie czynniki wpływają na cenę mieszkań?

Mówi się, że kupując mieszkanie bardzo dużą wagę przywiązujemy do ceny lokalu - oczywiście im taniej, tym lepiej. Jednak nie do końca jest to prawdą. Zdarza się, że droższe mieszkania sprzedają się bardzo szybko, a inne - o wiele tańsze, chociaż z więcej...


Pizza z dowozem - czy warto?



Dlaczego warto dodawać warzywa do wypiekanych ciast?
Dlaczego warto dodawać warzywa do wypiekanych ciast?

nasiona na kiełki


Ciasta z dodatkiem warzyw stały się ostatnio jeszcze bardziej popularne. Warzywa za sprawą swoich właściwości obniżają kaloryczność wypieków, poprawiają strukturę ciast, sprawiają że są bardziej wilgotne i pozostają dłużej świeże.
Warto więc wiedzieć, że ...


Marchewka - znany od stuleci i kochany w amerykańskich ciastach składnik dodający puszystości wypiekanym słodkościom. Marchew doda też do wypieku swoją naturalną słodkość i sprawi, że na deserek będzie bardziej wilgotny.

Fasola - doskonale dociąża ciasta, ciasto z fasolą w składzie będzie też bardziej wilgotne i dłużej świeże. Fasola też doskonale zastąpi mąkę dodawaną do ciast.

Cukinia - najczęściej skłądnik tart, ciast drożdżowych i nawet biszkoptowych. Ze względu na jej neutralny kolor sprawdzi się doskonale w jasnych ciastach. Wypieki z udziałem cukinii będą wilgotniejsze i dłużej zachowają świeżość.

Dynia - nadaje się właściwie do każdego ciasta. Poprawi wilgotność nawet wypiekanych serników.

Burak czerwony - nada ciastom głęboki czerwony kolor i poprawi wilgotność ciasta. Doskonale sprawdzi się jako składnik dodany do brownie.








Inne artykuły

Kiełki - rzodkiew japońska - daikonKiełki rzodkiewkiKiełki słonecznika

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Domowe krakersyChrupiące gofryMakowiec świąteczny

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania