KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.


Zobacz też:
Dlaczego warto dodawać warzywa do wypiekanych ciast?
Dlaczego warto dodawać warzywa do wypiekanych ciast?

przepisy na Thermomix kiełki zdrowa żywność

Ciasta z dodatkiem warzyw stały się ostatnio jeszcze bardziej popularne. Warzywa za sprawą swoich właściwości obniżają kaloryczność wypieków, poprawiają strukturę ciast, sprawiają że są bardziej wilgotne i pozostają dłużej świeże.
Warto więc wiedzieć, że ...


Marchewka - znany od stuleci i kochany w amerykańskich ciastach składnik dodający puszystości wypiekanym słodkościom. Marchew doda też do wypieku swoją naturalną słodkość i sprawi, że na deserek będzie bardziej wilgotny.

Fasola - doskonale dociąża ciasta, ciasto z fasolą w składzie będzie też bardziej wilgotne i dłużej świeże. Fasola też doskonale zastąpi mąkę dodawaną do ciast.

Cukinia - najczęściej skłądnik tart, ciast drożdżowych i nawet biszkoptowych. Ze względu na jej neutralny kolor sprawdzi się doskonale w jasnych ciastach. Wypieki z udziałem cukinii będą wilgotniejsze i dłużej zachowają świeżość.

Dynia - nadaje się właściwie do każdego ciasta. Poprawi wilgotność nawet wypiekanych serników.

Burak czerwony - nada ciastom głęboki czerwony kolor i poprawi wilgotność ciasta. Doskonale sprawdzi się jako składnik dodany do brownie.








Inne artykuły

Kiełki słonecznikaNajczęstsze błędy podczas parzenia kawyKiełki amarantusa

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


CalzoneObwarzanki krakowskie (wersja wałecka)Czizkejk

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania