Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.







Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>








kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 2 )

Mam Thermomix - co dalej? Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym?Barów mlecznych nieprzemijający urokZakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło

Torcik czekoladowy Szybki deser jogurtowy Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu Tortilla - przepis podstawowy

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów