Zbuduj wiosenne wibracje na Twoim talerzu!
Zbuduj wiosenne wibracje na Twoim talerzu!


Wiosna! Czas, gdy natura budzi się do życia, a ogrody wypełniają się kolorami i świeżością. To idealny moment, aby również w nasze talerze wpuścić wiosenne wibracje wyglądu i smaku. Dziś chcę więc zaprosić Was na wspaniałą podróż kulinarną, która rozkwitnie w Twojej kuchni jak najpiękniejszy ogród! Nic nie dodaje smaku i świeżości potrawie, jak dodatek kiełków i młodych pędów jadalnych roślin. Zapraszam do lektury...






Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>



Użycie zielonych i żywych kolorystycznie dodatków to jakby dodać wiosennej magii do każdego dania jakie pojawi się na talerzu! Dobrze czujecie... Kiełki to małe, niepozorne ładunki pełne witamin, minerałów i energii, gotowe, aby wypełnić Twoje danie nie tylko smakiem, ale i najlepszym wydaniem z kategorii superfood.

Wyobraź sobie michę najzwyczajniejszej sałatki, która nabiera nowego wymiaru przy dodaniu delikatnych kiełków rzodkiewki. Albo kremowe risotto, na które posypiesz odrobiną świeżych kiełków lucerny, dodając każdej z potraw smaku, koloru i zupełnie nowej struktury. A co powiesz na kolorowy omlet, który zaskoczy Cię nie tylko smakiem, ale i wyglądem, gdy posypiesz go świeżymi kiełkami brokuła?



Kiełki jednak to nie wszystko! Młode pędy jadalnych roślin to kolejny sekret, który sprawi, że Twoje dania rozkwitną niczym wiosenne kwiaty na polach. Dodaj kilka młodych pędów słonecznika do kanapki lub sałatki, a poczujesz jak energia wiosny wypełnia każdy kęs. A może chcesz dodatkowo ozdobić swoje danie? Nic prostszego! Użyj młodych pędów szczypiorku lub rzodkiewki hurricane - to piękna dekoracja, a każdy taki dodany drobiazg do dania dodaje mu również wspaniałego smaku.


Wiosenne dania mogą być prawdziwą ucztą dla zmysłów! Świeże kapsuły mikroelementów bezpośrednio z natury, pełne zdrowych komponentów - dla ciała i duszy. Przynieś więc trochę wiosennej magii do swojej kuchni i pozwól, aby Twoje potrawy rozkwitły jak najpiękniejsze kwiaty pod wiosennym słońcem!

Nie czekaj dłużej! Otwórz swoją kuchnię na wiosenne smaki. Rozkoszuj się kulinarną przygodą, która zaskoczy Cię smakiem. Wiosenne dania z kiełkami i pędami czekają na Ciebie! Wybierz dowolne wiosenne danie, dodaj kiełki i ciesz się przypływem energii.



kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Z jakich przyczyn może pojawić się krwawienie z nosa?Kiełki hodowane w woreczkach...Czy z tej mąki będzie chleb?

Sernik z musem piernikowym Pasztet wałecki - pasztet babci Uli Sałatka hiszpańska Wieniec z bułeczek pszennych

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów