Kiełki pszenicy |
Jak hodować:
Czas namaczania nasion: około 10 h
Czas kiełkowania: 3-4 dni w zależności od warunków.
Zalecana metoda hodowli: woreczek , kiełkownica, słoik
Jak spożywać: podduszone lub surowe
Wartości odżywcze kiełków pszenicy
Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E.
Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, selen, mangan, jod, miedź, cynk, krzem, molibden.
Inne: Błonnik, amigdalina, białko (14%).
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów