Czy wiesz, że ...
Czy wiesz, że ...




Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1







Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>




W skiełkowanej pszenicy np. mamy dodatkowo:

140% więcej fosforu

150% więcej magnezu

60% więcej wapnia






kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 2 )

Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszłoOktoberfest - co warto wiedzieć o największej piwnej imprezie w Europie?Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym?Czy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy?

Makowiec - zawijany Masło ziołowo-czosnkowe Digestive, Graham crackers Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów