KIELKISMAKU.PL

KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.

kiełki hodowla
nasiona na kiełki



kiełki smaku upominki
Zobacz też:
Czy z tej mąki będzie chleb?

Najbardziej znane i najczęściej używane to mąka pszenna i żytnia. W Polsce to najpopularniejsze mąki chlebowe. Zrobisz z nich też np. zakwas na żurek.
Spotkać możesz też inne mąki - najczęściej stosowane jako dodatki do wypiekanych chlebów i jako składnik wielu innych potraw. Mowa tutaj o mąkach: owsianej, orkiszowej, gryczanej, jęczmiennej, więcej...


Meksyk w kuchni!
Wszystko, co musisz wiedzieć o kuchni meksykańskiej!

Meksykańska sztuka kulinarna ma swoich zwolenników na całym świecie. Jest niezwykle bogata. Pośród potraw odnajdziemy wpływy zarówno starodawnej kultury Indian, jak i ludzi przybyłych z tzw. "Nowego Świata". Łączy w sobie smaki kultury hiszpańskiej, prekolumbijskiej, amerykańskiej i europejskiej. W tym artykule znajdziesz wszystko, co najważniejsze, więcej...


Siemię lniane - odżywcze, lecznicze, niedoceniane

Siemię lniane można zaliczyć do tych produktów spożywczych, o których co prawda się słyszało, jednak nie bierze się ich raczej pod uwagę w codziennej diecie. Tymczasem nie tylko zawiera ono wiele cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, ale również wykazuje skuteczne działanie prozdrowotne. Kiedy warto sięgnąć po nasiona lnu? Jakie więcej...


Żółtą łąkę przerabiamy na syrop - czyli jak przerobić mniszka.
Żółtą łąkę przerabiamy na syrop - czyli jak przerobić mniszka.

nasiona na kiełki


Mniszek wyrasta wszędzie. Czasem nawet w małych szczelinach pomiędzy kamieniami. Dzieje się tak, gdyż znane wam zapewne dmuchawce - "sprytni spadochroniarze", roznoszeni przez wiatr we wszystkich kierunkach lądują właśnie na waszych łąkach i trawnikach. Tak się rozmnaża mniszek lekarski.
Zobacz przepis >>> syrop z mniszka.
Powszechnie uznawany za trudny do pozbycia się chwast, aby poprawić swoją nieco złą opinię dla równowagi posiada wiele cennych właściwości zdrowotnych.


W tym roku zrób z niego pożytek! W prosty sposób z kwiatów mniszka wykonaj magiczny syrop, który zimą będzie twoim sprzymierzeńcem w walce z infekcjami, a wiosną wzmacnia osłabiony po zimie organizm.
Śmiało można pić syrop dodany do pysznej lemoniady lub przemycić dziecku dodając do ulubionego soku.







Inne artykuły

Kiełki buraka ćwikłowego, czerwonegoKiełki lucerny (Kiełki alfalfa)Kiełki pszenicy

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Krem czekoladowy nie tylko do tortówCiasteczka bankietowe Rogaliki

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania