Koktajl z jarmużem i kiełkami

(bomba witaminowa, zdrowy koktajl)

Popularne frazy: -> Koktajl, jarmuż, kiełki, kiwi, koktajle śniadaniowe, zdrowy koktajl, zdrowe koktajle, zdrowe przepisy, zdrowe na śniadanie, zielony zdrowy koktajl



Koktajl z jarmużem i kiełkami
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki (na około 2-3 szklanki)



- 5-6 liści jarmużu
- 25-30g kiełków (np. lucerna, soczewica czerwona, amarantus)
- jabłko (umyte, ze skórką, pozbawione gniazda, rozcięte na 4-8 części)
- 1 banan
- 1 kiwi (obrane ze skórki, rozcięte na 2-4 części)
- sok z połowy cytryny
- nieduży plasterek świeżego imbiru
- łyżeczka miodu
- 100 do 200g wody do wyregulowania konsystencji koktajlu.



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1) Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. ( 15sek.- 30sek. | obroty 8-10 )

2) Kopystką zgarniamy wszystko ze ścianek naczynia do środka, uzupełniamy wodą aby uzyskać najlepszą dla nas konsystencję i ponownie mieszamy ( 10 sek. | obr. 5-6 )

3) Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.







Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Ciasto na makaron domowy Zapiekanki z budki Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnik Mini pączki z serka ricotta

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 3 )

Hiszpańskie ciasto na stole i już czujemy wiosnęCzęsto zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?Jak dobrze przygotować łososia?Pizza domowa ...