Strona startowaStrona startowa
KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
WspółpracaWspółpraca
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Kiełki soi - to wielkie pokłady witamin C i E, karotenu, żelaza, wapnia, cynku oraz białka w postaci wolnych aminokwasów. Regularne zjadanie kiełków soi koi nerwy, dodaje energii i poprawia apetyt.
Zobacz też:


Szybki deser jogurtowy

Szybki deser jogurtowy 

Popularne frazy: | *

szybki deserek, deser jogurtowy, na szybko z jogurtu, szybkie deserki, jogurtowy smakołyk, pianka jogurtowa, piknik, śniadanie

Składniki na ciasto:

- 0,5 litra wrzącej wody
- 2 galaretki, (np. truskawkowe)
- 0,5 litra jogurtu pitnego (smak dopasowany do smaku galaretek) lub jogurt naturalny + owoce.


Przygotowanie w Thermomix

1. Załóż motylek Wlej 0,5 litra wrzątku, dodaj dwie galaretki (np. truskawkowe). (45 sek. | obroty 3)

2. Dalej ustawiamy (czas 1 min. | obroty 3) Do mieszającej się galaretki wlewamy około 0,5l. zimnego jogurtu i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. (jeżeli użyjesz naturalnego jogurtu i owoce to w takiej sytuacji owoce trzeba zmiksować (zdjąć motylek i użyć wyższych obrotów przez kilkanaście sekund).

3. Dalej zawartość naczynia miksującego wlewamy do foremek na galaretki i umieszczamy w lodówce na 3-4 godziny.
Deserek mamy gotowy. Delikatny, lekkostrawny, szybki i smaczny.


Dla bardziej wytrwałych polecam wykonanie jogurtu samodzielnie dzień wcześniej z przepisu automatycznego w TM5. Dalej miksujemy go z owocami, dodajemy rozpuszczoną galaretkę i w efekcie wynik ten sam - tyle, że jeszcze taniej i zdrowiej.


Kolory deserków możemy dowolnie tworzyć dodając różne smaki galaretek i różne jogurty smakowe (lub owoce). Możemy też tworzyć różne warianty z wzorkami i miksem kolorów. Wlewając po kawałku do foremki i chłodząc w lodówce (składana na trzy razy będzie już trójkolorowa)




Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Makowa panieńkaJego wysokość czekoladowo-cukiniowyNajlepsza pizza

Zobacz sekrety i diety

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca:
Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo

Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo Śliwki to śliwki. Znam je, lubię, wiem o nich dużo. Wszyscy o śliwkach wiedzą dużo. Większość z nas je bardzo lubi. Żeby nie nudzić będzie krótko o historii i właściwościach, a potem dwa przepisy na śliwki w occie

Gdy mówimy o śliwkach, to najczęściej mamy na myśli te jesienne - fioletowe, mniejsze lub większe nazywane u nas węgierkami. Albo letnie - okrągłe, soczyste różnokolorowe renklody.  »» czytaj więcej




Inne artykuły

Kiełki pszenicyKiełki orkiszuKiełki soczewicy czerwonej