Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutajSkładniki na ciasto: Karmel: Czekolada: |
Przygotowanie w Thermomix
1. Spód:.
Zemleć cukier na cukier puder (10sek.| obr. 10) .
2. Dodajemy masło i mąkę. Mieszamy ( 30 sek. | 50 stopni C | obr 4.
3. Wykładamy na blaszkę (32cm na 21cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 16 min. w temperaturze 160°C. Bezglutenowy 2 minuty krócej. Musi być lekko brązowe ciasto wtedy wyciagamy od razu z piekarnika.
Karmel:
Wszystkie składniki wkładamy do naczynia miksującego. Zamiast miarki na otworze ustawiamy koszyczek. Gotujemy (85min | temp. Varoma | obr. 2.) Temperatura karmelu powinna być 115 stopni. Po zakończeniu wylewamy na spod i zostawiamy do wystygnięcia najlepiej na kilka godzin.
Czekolada:
Na zimny karmel wylewamy rozpuszczona czekoladę i czekamy ok 2 godzin aż zastygnie.
Kroimy na cząstki 2cm x 3cm. Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów