Rolada kokosowo-czekoladowa - bez pieczenia

(porcja to 1 rolada ok. 28 cm)

Popularne frazy: -> rolada kokosowa, rolada czekoladowa, rolada bez pieczenia



 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki (masa kakaowa):

- 300 g herbatników lub krakersów (Digestive, Graham crackers )
- 30 g masła
- 100 g cukru
- 115 g mleka (np. 0,5%)
- 30 g kakao (około 3 łyżki)


Składniki (masa kokosowa):

- 100 g miękkiego masła
- 100 g wiórków kokosowych
- 150 g cukru pudru



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix




MASA KAKAOWA
1. W naczyniu miksującym umieść herbatniki. Zemleć. ( 15 sek. | obr. 7-8 ). Rozdrobnione na mączkę herbatniki przeskładamy do innego naczynia i odstawiamy.
2. W naczyniu miksującym umieść: mleko, masło, cukier, kakao. Podgrzewamy do czasu aż się rozpuszczą i połączą wszystkie składniki. ( 3min. | temp. 50 stopni C | obr. 3 ).
3. Przygotuj arkusz papieru do pieczenia.
4. Do naczynia miksującego dodajemy wcześniej rozdrobnione herbatniki i dokładnie mieszamy. ( 20 sek. | obr. 3-4 ). Zatrzymać noże, kopystką zrzucić masę z brzegów naczynia miksującego i ponownie wymieszać ( 10 sek. | obr. 3-4 ).
5. Masę jeszcze ciepłą przekładamy na przygotowany arkusz papieru i równomiernie rozprowadzamy na powierzchni około 28 cm.
6. Umyj i osusz (np. ręcznikiem papierowym) naczynie miksujące.

MASA KOKOSOWA

1. W suchym naczyniu miksującym załóż motylek. Umieść miękkie masło, cukier puder. Ucieramy na pulchną masę. ( 3min. | obr. 3 )
2. Zdjąć motylek. Dodać wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. ( 20sek. | obr.3-5 ) Zatrzymać noże. Kopystką zrzucić masę z brzegów naczynia i powtórzyć mieszanie. ( 10sek. | obr.3-5 ).
3. Tak przygotowaną masą kokosową smarujemy ciasto kakaowe pozostawiając około 1cm po brzegach.
4. Zwijamy delikatnie roladę. Zawijamy w papier i umieszczamy w lodówce na 3 godziny.
5. Schłodzoną kroimy w porcje i podajemy.


Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Pierogi z soczewicą czerwoną Bułeczki i bułeczki w stylu włoskim Pasztet wałecki - pasztet babci Uli Tarta z budyniem truskawkowym (Thermomix)

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy zrzucenia zbędnych kilogramów musi być trudne? Nie z cateringiem dietetycznym

Planujesz zrzucić zbędne kilogramy? Proces odchudzania wcale nie musi być trudny. Wystarczy, że sięgniesz po zdrowe metody i wsparcie, takie jak catering dietetyczny. Odkryj sposób, który pomoże Ci schudnąć zdrowo i przyjemnie.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 6 )

Z jakich przyczyn może pojawić się krwawienie z nosa?Prawdziwe miody polskie - dlaczego warto je kupować? Dowiedz się, gdzie znaleźć najlepszeKiełki hodowane w woreczkach...Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?