Domowy cukier waniliowy

Popularne frazy: ->



 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Potrzebne składniki:

- cukier biały kryształ
- laska wanilii
- szczelnie zamykany słoiczek


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie:

Cukier przesypujemy do suchego słoiczka ze szczelnym zamknięciem.

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i czubkiem noża przesuwając po lasce wanilii wydobywamy ziarenka. Wrzucamy je do słoiczka. Pozostałą część wanilii również kroimy na kawałki 2-3 cm i umieszczamy w słoiczku. Zamykamy. Dokładnie mieszamy potrząsając. Już po 2-3 dniach cukier nabierze cudownego aromatu waniliowego - mamy swój prawdziwy cukier waniliowy.

Łyżeczka takiego cukru z powodzeniem zastępuję paczkę sztucznego cukru wanilinowego.

To proste! Wystarczy trochę chęci aby wyeliminować sztuczny cukier wanilinowy ze swoich deserów! Zachęcamy do działań!
Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Pesto z rzeżuchy Pomarańczowo - migdałowe ciasto Pasztet wałecki - pasztet babci Uli Domowy serek a'la ricotta z pesto

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Co jeść i pić zimą, by się rozgrzaćMusli na zdrowiePigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka