Kruche korzenne ciasteczka

Popularne frazy: -> ciasteczka deserowe, ciastka do kawy, kruche, na piknik, fingerfood, dla Mikołaja, świąteczne



Kruche korzenne ciasteczka
 Kruche korzenne ciasteczka
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki (porcja na 30-50 ciasteczek)


- 80 g masła w temp. pokojowej
- 1 całe jajko
- 260 g mąki pszennej tortowej (typ 450)
- 80 g cukru pudru
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej (wykonanej w Thermomix)
- 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. Miksujemy (10-15 sek. | obr. 7-8) Umieszczamy ciasto w woreczku i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.

2. Wyjmij ciasto z lodówki. odetnij połowę. Wałkujemy ciasto na papierze do pieczenia na grubość 3-4 mm. (tak aby łatwiej było później przełożyć do pieczenia).
3. Wycinamy szklanką, stempelkiem lub foremką ciastka bezpośrednio na papierze do pieczenia. Papier przesuwamy na blaszkę do pieczenia i wypiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 13-14 min.

4. Upieczone ciasteczka przestudzić na kratce.

Smacznego !





Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Różane ciasto ucierane z owocami Domowy serek a'la ricotta Czizkejk Lekki sernik z ziemniakami (Sernik 'Wysoka osiemnastka')

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 3 )

Kiełki amarantusaW stronę zdrowia - zdrowsze produktyPierogi Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?