Kruche korzenne ciasteczka

Popularne frazy: -> ciasteczka deserowe, ciastka do kawy, kruche, na piknik, fingerfood, dla Mikołaja, świąteczne



Kruche korzenne ciasteczka
 Kruche korzenne ciasteczka
 
 

Składniki (porcja na 30-50 ciasteczek)


- 80 g masła w temp. pokojowej
- 1 całe jajko
- 260 g mąki pszennej tortowej (typ 450)
- 80 g cukru pudru
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej (wykonanej w Thermomix)
- 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym. Miksujemy (10-15 sek. | obr. 7-8) Umieszczamy ciasto w woreczku i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę.

2. Wyjmij ciasto z lodówki. odetnij połowę. Wałkujemy ciasto na papierze do pieczenia na grubość 3-4 mm. (tak aby łatwiej było później przełożyć do pieczenia).
3. Wycinamy szklanką, stempelkiem lub foremką ciastka bezpośrednio na papierze do pieczenia. Papier przesuwamy na blaszkę do pieczenia i wypiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez około 13-14 min.

4. Upieczone ciasteczka przestudzić na kratce.

Smacznego !





Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Pavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami Bułeczki hamburgerowe Tigelada Ciasto na makaron domowy

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 7 )

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaKiełki rzodkiewkiCo jeść i pić zimą, by się rozgrzaćMusli na zdrowie