Surówka grillowa

Popularne frazy: -> szybka surówka, grill, piknik, kapusta, kukurydza, uniwersalna surówka



Surówka grillowa
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki:


- 150g kukurydzy konserwowej z puszki
- ok. 300g młodej białej soczystej kapusty
- pęczek szczypiorku (pokrojony)
- 1-2 łyżki majonezu
- 1-2 łyżki jogurtu
- 80g soku wyciśniętego z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- większa szczypta soli



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Zamknij naczynie miksujące.
W otworze umieść kopystkę. Pomagając sobie kopystką rozdrabniamy surówkę. (10 sek. | obr. 3.5). Rozdrobnioną surówkę dokładnie mieszamy do połączenia składników (20-30sek. | obr. 1.5).

Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań grillowanych lub większości dań obiadowych.




Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Kremowa pasta śródziemnomorska Klasyczne brownie z orzechami Ryba po grecku - inaczej Azorki - ciasteczka

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 2 )

Kilka sposobów na zagęszczenie sosu w ThermomixBarów mlecznych nieprzemijający urokKiełki cebuliOlejki w kuchni