KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Kiełki najlepiej jeść na surowo i większość z Was zapewne dodaje je głównie do kanapek lub posypuje nimi kanapki. Jednak niektóre z nich takie jak kiełki fasoli, soczewicy, fasolki mung, czy ciecierzycy dobrze jest lekko podgotować na parze. Podczas krótkiego gotowania na parze nie stracą one zbyt wielu składników, a staną się łatwiej strawne.


Zobacz też:

Domowe krakersy

Domowe krakersy Domowe krakersy 

Popularne frazy: | *

Ciasto na krakersy:

- 200g mąki pszennej
- 100g masła lub margaryny
- 1/2 łyżeczki soli (jeżeli ktoś lubi bardzo słone dodać więcej)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20g maku
- 50ml wody

Przygotowanie:

Z wszystkich składników wyrabiamy ciasto.
Dalej należy je rozwałkować na 3-4mm.
Wyciąć małe krakersy radełkiem, nożem bądź kieliszkiem. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piec około 10-11 minut.


Przygotowanie w Thermomix

1) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem.

2) Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym w kolejności podanej w przepisie. (Czas 15-20 sek., obroty 6).

3) Gotowe ciasto należy rozwałkować na grubość 3-4mm. Wyciąć małe krakersy radełkiem, nożem bądź kieliszkiem.

4)Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piec około 10-11 minut.

Wskazówki:
Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami.

Oto przepis na jedną z past.

Doskonałe jako zakąski.
Szybkie i proste w wykonaniu.




Smacznego!





Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Chrupiące gofryCzizkejk

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Zobacz wybrany artykuł z naszej czytelni...

Inne artykuły

Kiełki cebuliKiełki fasoli mungKiełki buraka ćwikłowego, czerwonego