Strona startowaStrona startowa
KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
WspółpracaWspółpraca
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Kiełki soi - to wielkie pokłady witamin C i E, karotenu, żelaza, wapnia, cynku oraz białka w postaci wolnych aminokwasów. Regularne zjadanie kiełków soi koi nerwy, dodaje energii i poprawia apetyt.
Zobacz też:


Rogaliki

Rogaliki Rogaliki 

Popularne frazy: | *

Ciasto na rogaliki:
- 5 g drożdży
- szczypta cukru
- 250 g mąki pszennej
- 120 g margaryny
- 120 g śmietany, kwaśnej


Nadzienie:
- Twarda marmolada wieloowocowa.

Przygotowanie w Thermomix:

1. Składniki na ciasto podane w przepisie umieszczamy w naczyniu miksującym.

(20-35sek.| obr. 5 do 6)
2. Po wyjęciu ciasto umieścić w miseczce i pozostawić na 30min.

3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

4. Ciasto podzielić na małe porcje, rozwałkować po kole na grubość ok. 3-4 milimetry, wyciąć koło o średnicy ok. 18 cm.

Dalej koło rozciąć (tak jak się kroi pizzę na 8 kawałków. Na brzegach ułożyć solidną kosteczkę twardej wieloowocowej marmolady i zwinąć każdy z kawałków do środka. Powstaną maleńkie ciasteczka.

5. Układamy je dosyć luźno na blaszce do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni C) na 10-15 min.


Rogaliki można podawać same lub posypane cukrem pudrem.

Są bardzo trwałe ... z powodzeniem można zabrać ze sobą na jakąś wyprawę.

Nawet po 2-3 dniach smakują równie dobrze jak zaraz po upieczeniu.



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: Sławomir Zabawa

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


CzekoLAdoWASerek domowy z kefiruCiasteczka bankietowe

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca:
Mam Thermomix - co dalej?

Mam Thermomix - co dalej? Nic prostszego - zapraszamy do naszej grupy tematycznej na Facebook.pl. Tutaj możesz do nas dołączyć aby czerpać inspiracje do wykorzystania tego robota kuchennego w codziennych działaniach...
Dołącz do nas: Dołącz teraz - grupę tworzy już ponad 130 000 osób.

Przepisy na Thermomix znajdziesz też na naszej stronie
Miłego miksowania i wpadaj do nas częściej!

 »» czytaj więcej





Inne artykuły

Catering dietetyczny testowany przez GwiazdyKontuzje a rehabilitacja sportowa