przepisy na Thermomix kiełki zdrowa żywność
Instagram przepisy na Thermomix Thermomix facebook kielkismaku
Thermomix inspiracje przepisy

KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Żurawina i jabłko -
spożywane razem - mają dużo większy potencjał antyoksydacyjny, niż zjadane osobno.

Podobnie z cytryną i szpinakiem. Zawarta w cytrynie witamina C znacznie zwiększa przyswajanie żelaza zawartego w szpinaku.
Zobacz też:




Groszek ptysiowy

Idealny dodatek do zup kremowych

Popularne frazy: ->



Składniki:

- 240g wody
- 70g masła
- 230g mąki typ 500 (około 1 szklanka)
- 1 większa szczypta soli
- 3 całe jajka


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Groszek ptysiowy 



Przygotowanie w Thermomix




Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Wodę i masło umieść w naczyniu miksującym. (czas 2min., temp. 50 stopni, obroty 2) podgrzewamy wodę i rozpuszczamy masło.

Dodaj pozostałe składniki (czas 1min., obroty 5)

Wyrobione, dosyć gęste ciasto przekładamy do szprycy. Wyciskamy na blachę do pieczenia wyścieloną papierem. Zostawiamy trochę miejsca pomiędzy groszkami - lekko urosną podczas pieczenia.

Umieszczamy blachę w piekarniku (temperatura 200 stopni, czas 10 minut, wypiekamy aż się zarumienią).
Po upieczeniu pozostawiamy do przestygnięci i zbieramy. Można je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku i dodawać do zup kremowych.



Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnikKrem czekoladowy nie tylko do tortówGroszek ptysiowy

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: 20 jadalnych produktów zabijających cellulit

Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija!
Przeczytaj informacje z pierwszej ręki

czytaj więcej...


Inne artykuły

Kiełki rzodkiewkiPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaCzy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?