Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutajSkładniki: |
Przygotowanie w Thermomix-ie:
1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, rozdrobnić (5s/obr.5) przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2. Do naczynia miksującego włożyć kapustę, rozdrobnić 15-20s./obr.4.
3. Dodać rozdrobnioną marchewką, koncentrat bulionu, przyprawę uniwersalną i wodę, gotować (20-30min/100 stopni C/obroty wsteczne pozycja 1).
Sprawdzić, czy kapusta jest odpowiednio miękka, w razie potrzeby wydłużyć czas gotowania o kilka minut.
4. Dodać masło, mąkę, sok z cytryny, kurkumę i koper, zagotować 3 min / 100 stopni C/obroty wsteczne pozycja 2. Podawać na ciepło.
Wskazówka
#Czas gotowania zależy od stopnia rozdrobnienia kapusty i tego, czy jest to młoda czy stara kapusta (starą należy gotować dłużej).
#Można dodać mniej cytryny.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów