Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)

Popularne frazy: -> śniadanie, przepis na thermomix, Wielkanoc, na stół wielkanocny, baranek z masła, maślany baran, baranek wielkanocny, na wielkanocnym stole



Masło czosnkowe (formujesz jak chcesz)
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki:

- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 500ml śmietany 30% (w temp. pokojowej, nie prosto z lodówki, bo wtedy wydłuży się czas ubijania)




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki na masło (15-20sek.|obr.turbo)
2. Dalej załóż motylek i rozpoczynamy ubijanie masła. (obr. 3,5) do czasu aż powstanie masło.


Smacznego!


Tak wykonane masło możesz dowolnie formować. Na przykładowym zdjęciu masło w formie baranka na stół wielkanocny.



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Masło klarowane z Thermomix Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice Kremowa pasta śródziemnomorska Chleb jogurtowy

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 4 )

Kiełki rzodkiewkiKiełki brokułaCzy wiesz, że ...Butelka z wkładem filtrującym - twój towarzysz podczas letnich wypadów!