Obserwuj co trafia pod nó¿ -> Do³±cz tutajSk³adniki:- 2 z±bki czosnku - 1 ma³a cebula (przekrojona na pó³) - szczypta soli - pêczek pietruszki (same listki) - pêczek bazylii (same listki) - 500-600ml ¶mietany 30% |
Przygotowanie w Thermomix
1. Zamykamy naczynie miksuj±ce i uruchamiamy no¿e obr. 8. Na wiruj±ce no¿e wrzucamy obrane z±bki czosnku, po³ówki cebuli, pietruszkê i bazyliê. Spadaj±c na no¿e poszatkuj± siê na drobne kawa³eczki.
2. Zatrzymujemy no¿e, dodajemy szczyptê soli i wlewamy ¶mietanê 30% (najlepiej tak± 10 minut wcze¶niej wyjêt± z lodówki, aby nie by³a bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej za³ó¿ motylek i rozpocznij ubijanie mas³a. (obr. 3,5) do czasu a¿ powstanie mas³o.
Wystarczy mas³o oddzieliæ od ma¶lanki w koszyczku. Ma¶lankê zachowaj - przyda siê do wypiekania chleba lub bu³ek.
Mas³o mo¿esz wykorzystaæ do smarowania chleba lub do innych przepisów np. chlebka zio³owego.
WSKAZÓWKA:
Pozosta³o¶æ po ubijaniu mas³a (zio³ow± ma¶lankê) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bu³eczki zio³owe.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Autor tej strony udostêpnia przepisy za darmo. Korzystaj wiêc z nich do woli.
Je¿eli udostêpniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe³ne minimum jakie mo¿esz zrobiæ, aby pokazaæ, ¿e szanujesz pracê innych.
Je¿eli serwis jest dla Ciebie pomocny poleæ go innym - bêd± Ci wdziêczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów