Mas³o zio³owo-czosnkowe

Popularne frazy: -> mas³o z thermomix, mas³o zio³owe, mas³o do zio³owego chlebka, smaczne mas³o, mas³o z zio³ami, mas³o zio³owe do steka, przepisownia, mas³o zio³owe jak zrobiæ, piknik, ¶niadanie, grill, wielkanoc



Mas³o zio³owo-czosnkowe
 
 

Obserwuj co trafia pod nó¿ -> Do³±cz tutaj


Sk³adniki:


- 2 z±bki czosnku
- 1 ma³a cebula (przekrojona na pó³)
- szczypta soli
- pêczek pietruszki (same listki)
- pêczek bazylii (same listki)
- 500-600ml ¶mietany 30%


Chcesz byæ informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Do³±cz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. Zamykamy naczynie miksuj±ce i uruchamiamy no¿e obr. 8. Na wiruj±ce no¿e wrzucamy obrane z±bki czosnku, po³ówki cebuli, pietruszkê i bazyliê. Spadaj±c na no¿e poszatkuj± siê na drobne kawa³eczki.
2. Zatrzymujemy no¿e, dodajemy szczyptê soli i wlewamy ¶mietanê 30% (najlepiej tak± 10 minut wcze¶niej wyjêt± z lodówki, aby nie by³a bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej za³ó¿ motylek i rozpocznij ubijanie mas³a. (obr. 3,5) do czasu a¿ powstanie mas³o.

Wystarczy mas³o oddzieliæ od ma¶lanki w koszyczku. Ma¶lankê zachowaj - przyda siê do wypiekania chleba lub bu³ek.

Mas³o mo¿esz wykorzystaæ do smarowania chleba lub do innych przepisów np. chlebka zio³owego.


WSKAZÓWKA:
Pozosta³o¶æ po ubijaniu mas³a (zio³ow± ma¶lankê) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bu³eczki zio³owe.



Podoba siê przepis?
Chcesz byæ informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Do³±cz do nas TUTAJ >>

Sprawdzi³a¶/e¶ przepis? Wysz³o super?
Wy¶lij nam zdjêcie swojego dzie³a ... umie¶cimy je na stronie.
Aby wys³aæ zdjêcie do³±cz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
¯yczymy smacznego i czekamy na Twoj± fotkê!


Ciekawy artyku³? Podziel siê z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Chleb jogurtowy Bia³e Brigadeirao Digestive, Graham crackers Mas³o zio³owo-czosnkowe

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostêpnia przepisy za darmo. Korzystaj wiêc z nich do woli.
Je¿eli udostêpniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe³ne minimum jakie mo¿esz zrobiæ, aby pokazaæ, ¿e szanujesz pracê innych.
Je¿eli serwis jest dla Ciebie pomocny poleæ go innym - bêd± Ci wdziêczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kie³ki?


Gotowe kie³ki zachowuj± ¶wie¿o¶æ przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywk±. Nie u¿ywamy plastikowych torebek, które ca³kowicie odcinaj± dop³yw powietrza. Przed w³o¿eniem do lodówki kie³ki powinny byæ suche. Dodatkowo dno pojemnika mo¿na wy³o¿yæ lignin± lub papierowym rêcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy rêcznik mo¿e równie¿ pos³u¿yæ nam jako pokrywka przez pierwszy dzieñ, do czasu a¿ woda odparuje. Kie³ki s± wra¿liwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinni¶my trzymaæ w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wy¿sza temperatura.

czytaj wiêcej...


Inne artyku³y - ( 6 )

Zaburzenia od¿ywiania - objawy, rodzaje, przyczynyZ jakich przyczyn mo¿e pojawiæ siê krwawienie z nosa?Czy z tej m±ki bêdzie chleb?Prawdziwe miody polskie - dlaczego warto je kupowaæ? Dowiedz siê, gdzie znale¼æ najlepsze