Mas這 zio這wo-czosnkowe

Popularne frazy: -> mas這 z thermomix, mas這 zio這we, mas這 do zio這wego chlebka, smaczne mas這, mas這 z zio豉mi, mas這 zio這we do steka, przepisownia, mas這 zio這we jak zrobi, piknik, 郾iadanie, grill, wielkanoc



Mas這 zio這wo-czosnkowe
 
 

Sk豉dniki:

- 2 z帳ki czosnku
- 1 ma豉 cebula (przekrojona na p馧)
- szczypta soli
- p璚zek pietruszki (same listki)
- p璚zek bazylii (same listki)
- 500-600ml 鄉ietany 30%




Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Do陰cz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix

1. Zamykamy naczynie miksuj帷e i uruchamiamy no瞠 obr. 8. Na wiruj帷e no瞠 wrzucamy obrane z帳ki czosnku, po堯wki cebuli, pietruszk i bazyli. Spadaj帷 na no瞠 poszatkuj si na drobne kawa貫czki.
2. Zatrzymujemy no瞠, dodajemy szczypt soli i wlewamy 鄉ietan 30% (najlepiej tak 10 minut wcze郾iej wyj皻 z lod闚ki, aby nie by豉 bardzo zimna). 20 sek. | obr. 10
3. Dalej za堯 motylek i rozpocznij ubijanie mas豉. (obr. 3,5) do czasu a powstanie mas這.

Wystarczy mas這 oddzieli od ma郵anki w koszyczku. Ma郵ank zachowaj - przyda si do wypiekania chleba lub bu貫k.

Mas這 mo瞠sz wykorzysta do smarowania chleba lub do innych przepis闚 np. chlebka zio這wego.


WSKAZ紟KA:
Pozosta這嗆 po ubijaniu mas豉 (zio這w ma郵ank) wykorzystaj do zrobienia ciasta na chleb lub bu貫czki zio這we.



Podoba si przepis?
Chcesz by informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Do陰cz do nas TUTAJ >>

Sprawdzi豉/e przepis? Wysz這 super?
Wy郵ij nam zdj璚ie swojego dzie豉 ... umie軼imy je na stronie.
Aby wys豉 zdj璚ie do陰cz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
砰czymy smacznego i czekamy na Twoj fotk!


Ciekawy artyku? Podziel si z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Burekas z pomidorami, bak豉瘸nem i mozzarell Crumble z jab趾ami i orzechami Stefanka - miodownik Domowe krakersy

rzeczy odnowa


Autor tej strony udost瘼nia przepisy za darmo. Korzystaj wi璚 z nich do woli.
Je瞠li udost瘼niasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupe軟e minimum jakie mo瞠sz zrobi, aby pokaza, 瞠 szanujesz prac innych.
Je瞠li serwis jest dla Ciebie pomocny pole go innym - b璠 Ci wdzi璚zni.
--- Powr鏒 do wyszukiwania przepis闚



Redakcja poleca: Kie趾i broku豉


Kie趾i broku豉 (Brassica) zawieraj bardzo du瞠 ilo軼i sulfofranu, dzi瘯i czemu wykazuj silne dzia豉nie przeciwnowotworowe. Warto wiedzie, 瞠 zawarto嗆 sulfofranu w kie趾ach jest 20 do 30 razy wi瘯sza ni w dojrza貫j ro郵inie.
Ponadto kie趾i broku豉 pomagaj obni篡 ci郾ienie krwi, zapobiegaj chorobom uk豉du krwiono郾ego i udarom m霩gu, a tak瞠 dzi瘯i wysokiej zawarto軼i antyoksydant闚 wzmacniaj uk豉d odporno軼iowy i nerwowy.

Badania wskazuj r闚nie na to, i zawarte w kie趾ach broku豉 substancje antybakteryjne zwalczaj szczepy bakterii Helicobacter pylori, kt鏎ych obecno嗆 w organizmie zwi瘯sza ryzyko wyst徙ienia takich schorze jak zapalenie 穎陰dka typu B (mog帷e prowadzi do powstania nowotworu) i wrzody trawienne.

Kie趾i broku豉 to pierwszy kandydat do sur闚ek i kanapek - pikantne w smaku.
Najwi璚ej sulfofranu znajduje si w m這dych, 4-5 dniowych siewkach. Zbyt d逝gie przechowywanie w lod闚ce powoduje utrat tej cennej substancji, dlatego te najlepiej jest spo篡wa 鈍ie穎 wyhodowane kie趾i broku豉.

czytaj wi璚ej...


Inne artyku造 - ( 1 )

Olejki w kuchniJak ugotowa soczewic - bez wcze郾iejszego namaczaniaZdrowie za grosz, czyli w豉sna hodowla kie趾闚Antygrypina - cudowna mikstura na przezi瑿ienie