Paluchy - Grissini

Popularne frazy: -> pieczywo, przystawka, przystawki, śniadanie, piknik, impreza, prywatka, przepis na thermomix



Paluchy - Grissini
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki:


- 10g drożdży świeżych
- 1 łyżeczka cukru
- 100 ml mleka
- 330g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 50 ml oleju roślinnego
- 1 jajko
- łyżeczka przyprawy do pizzy (można też zioła dobrać sobie samemu wśród tych ulubionych)

Dodatki:

- oliwa z oliwek do smarowania
lub jajko rozbite z łyżką wody.



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie w Thermomix



1) Wszystkie składniki na paluszki w podanej kolejności wrzucamy do naczynia miksującego ( 30sek. | obr. 6 ).

2) Wyrobione ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego. Formujemy wałek grubości 2-3 cm. Dzielimy na kawałki wielkości solidnych kopytek. Dalej z każdego kawałka ręcznie formujemy paluszki grubości ok. 1 cm.

3) Uformowane paluszki układamy na blaszce do pieczenia lub na macie silikonowej. Za pomocą pędzelka smarujemy paluszki rozbitym jajkiem z łyżką wody lub oliwą z oliwek.

4) Umieszczamy w piekarniku i pieczemy na złoty kolor. Temperatura 180 stopni C. (czas około 15 min.)

Paluszki genialnie sprawdzą się na imprezach jako "zagrycha" wraz z różnymi dipami.


Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Paszteciki Tarta budyniowa z białą czekoladą i owocami Fit placuszki Zabawne ciasteczka

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 6 )

Zaburzenia odżywiania - objawy, rodzaje, przyczynyPrawdziwe miody polskie - dlaczego warto je kupować? Dowiedz się, gdzie znaleźć najlepszeZ jakich przyczyn może pojawić się krwawienie z nosa?Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?