KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Witaminy, które w suchych nasionach występują w niewielkich ilościach, podczas kiełkowania produkowane są w ilościach olbrzymich. Szczególnie poziom witaminy C wzrosnąć może nawet 80-krotnie, np. w pszenicy lub soczewicy. Kiełki czerpią też minerały i pierwiastki śladowe z wody, w której są moczone.


Zobacz też:

Ciasteczka z wróżbą

(porcja na około 40 sztuk)

Ciasteczka z wróżbą 

Popularne frazy: | *

Składniki:

- 300g mąki pszennej
- 80g cukru pudru
- 2 jajka (rozmiar M)
- 1 żółtko
- 2 łyżki oleju
- 10g cukru waniliowego (najlepiej wykonanego w TM)
- 1 szczypta soli


Przygotowanie w Thermomix

1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Wyrobić (20sek. | obr.5 )


2. Z ciasta uformować kulę, podzielić ją na 4 części. Umieścić w misce, przykryć ściereczką. Na stolnicę wyłożyć pierwszą część ciasta i rozwałkować możliwie najcieniej (1,5-2mm) - można również użyć maszynki do makaronu do rozwałkowania ciasta na zadaną grubość (staraj się jak najmniej podsypywać mąką).


3. Szklanką wytnij kółka o średnicy ok. 6-8 cm. Na każdym kółku ułożyć zwiniętą w rulonik wróżbę. Sklej tak jak się klei pierogi.


4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak formujemy wszystkie ciasteczka pamiętając o przykrywaniu pozostałego ciasta aby nie wyschło.


5. Gotowe ciasteczka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.20 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Miłej zabawy!




Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Karpatka doskonała (Thermomix)Kremowa pasta śródziemnomorskaDeserki amaretti

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Zobacz wybrany artykuł z naszej czytelni...

Inne artykuły

Kiełki fasoli mungKiełki - rzodkiew japońska - daikonKiełki rzodkiewki