Wyszukaj iformacje, wpisz słowa kluczowe:
![]() | Bułki i bułeczki - tym razem w włoskim klimacie Weekend upływa nam pod hasłem wysokiej temperatury, co jednak nie powstrzymało nas do wrzucenia kolejnego przepisu na bloga. Może to być zaczątek radosnego wypiekania z dziećmi, a w efekcie rewelacyjne bułeczki na cały dzień. Czy sprawdzą się na uroczystości rodzinnej - jesteśmy pewni, że tak. Lekkie, niczym pączki wytrawne. Sami sprawdźcie... Będzie ładnie, smacznie i nawet wystawnie.
12 powodów dla których warto nawet w upalny dzień wstać wcześniej i przygotować te doskonałe bułki. (Ogarniesz nimi śniadanie, obiad i kolacje - można później cały dzień leżeć i pachnieć razem z nimi) Bułeczki w stylu włoskim -> przepis na bułki . Doskonałe na każdą imprezę - bardzo dobrze smakują z sałatkami. Przygotuj z dziećmi, formowanie bułeczek to jak zabawa ciastoliną. |
![]() | Migdałowych szaleństw czas Z wyglądu przypomina inne mąki, ale jej smak i zapach są wyjątkowe - mąka migdałowa, bo o niej tu mowa, to produkt coraz częściej wybierany i doceniany w polskiej kuchni. W dalszej części artykułu świetny przepis na pomarańczowo-migdałowe ciasto... Jak powstaje mąka migdałowa?Surowcem do produkcji mąki migdałowej są nasiona migdałowca zwyczajnego – rośliny pochodzącej z odległych Chin należącej do rodziny różowatych.W naszym klimacie rosną jedynie ozdobne odmiany. Nasiona owoców migdałowca pozyskuje się na plantacjach położonych na południu Europy, w Turcji, w Północnej Afryce, w Azji. |
![]() | Kiełki hodowane w woreczkach... Do hodowli kiełków nadają się specjalne woreczki wytwarzane są z tkanin lnianych i konopnych. Możemy również taki woreczek z odpowiednich materiałów wykonać samodzielnie. Gotowe worki do kiełkowania można nabyć np. tutaj >>> Jest to bardzo prosta, a zarazem skuteczna metoda, która zapewnia nasionom swobodną cyrkulację powietrza i odpowiedni poziom wilgoci. Najlepszy sposób na wyhodowanie kiełków wszelkich odmian fasoli, zbóż, soczewicy oraz większych nasion wytwarzających śluz, takich jak soja czy ciecierzyca. |