Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:
![]() | Jesienny temat - GRZYBY (1) Czyszczenie grzybów.
Świeżych grzybów nie należy myć, a długie moczenie ich w wodzie zepsuje ich aromat i smak. Jeżeli zebrane są suche - wystarczy je dokładnie oczyścić i bardzo krótko opłukać pod bieżącą wodą. Zobacz -> Jak zbierać grzyby ... |
![]() | 20 jadalnych produktów zabijających cellulit Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija! Przeczytaj informacje z pierwszej ręki |
![]() | Makowców magiczny czas... Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół. Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy. Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja. Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec. Cicho jak makiem zasiał ...Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej. |