Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Obwarzanki krakowskie (wersja wałecka) | kielkismaku.pl Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Wieniec z bułeczek pszennych | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Portugalskie drożdżówki z kokosem - Pao de Deus | kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl Bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl
Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębienie
Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębienie

Dopadło Cię już przeziębienie? Jeśli nie to wszystko przed Tobą! Nie, wcale nie życzymy ci choroby, nie pomyśl o nas źle. Wręcz przeciwnie chcemy podpowiedzieć jak zadziałać naturalnie na organizm i precyzyjnym ostrzem pozbyć się problemów związanych z przeziębieniem. Będziemy Cię dziś przekonywać do zrobienia sobie antygrypiny!

 »» czytaj więcej


Bułeczki z ziemniakami | kielkismaku.pl Drożdżówki z makiem | kielkismaku.pl Różane drożdżówki | kielkismaku.pl Wytrawne ciasteczka jajeczne z łososiem i chrzanową pianką | kielkismaku.pl Bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami | kielkismaku.pl Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl
Kiełki cebuli
Kiełki cebuli

Kiełki cebuli (Allium cepa) to sprzymierzeniec walki bakteriobójczej i odkwaszającej. Regularne ich spożywanie oczyszcza krew, powoduje spadek ciśnienia i zawartości cukru we krwi, jak również powoduje wzrost poziomu "dobrego" cholesterolu HDL, a obniżenie poziomu "złego" cholesterolu LDL.


 »» czytaj więcej


nasiona kiełkowanie
Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl Koreczki focaccia | kielkismaku.pl Wytrawna kruszonka | kielkismaku.pl Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Chałka - czarująca słodka buła | kielkismaku.pl
Kiełki to samo zdrowie!
Kiełki to samo zdrowie!

Historia kiełków ...


Świeże kiełki to pomysł, który przywędrował z Dalekiego Wschodu. Jak donoszą chińskie podania kiełki odkryte zostały przez żeglarzy, którzy w poszukiwaniu lądu płynęli w górę rzeki Jang-tse-kiang. Kiedy jedynym pozostałym na pokładzie pożywieniem okazała się suszona fasola, która pod wpływem wilgoci zaczęła kiełkować, nie mając wyboru spożyli ją.
Jakie było ich zdziwienie gdy odkryli, że jest to nie tylko smaczne, ale także generuje dużo energii i dodaje sił. W ślad za tym wydarzeniem po dziś dzień spożywa się również kiełki wielu roślin strączkowych, zbóż, warzyw i nasion roślin oleistych.

 »» czytaj więcej


Bułki z kiełków pszenicy | kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Arepa | kielkismaku.pl Ryba po grecku - inaczej | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Czy z tej mąki będzie chleb?Kiełki hodowane w woreczkach...