Strona startowaStrona startowa
KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
WspółpracaWspółpraca
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Kiełki soi - to wielkie pokłady witamin C i E, karotenu, żelaza, wapnia, cynku oraz białka w postaci wolnych aminokwasów. Regularne zjadanie kiełków soi koi nerwy, dodaje energii i poprawia apetyt.
Zobacz też:


Wyszukaj przepisu na naszej stronie:

Wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:

Wyszukaj lub skorzystaj z gotowych zapytań
Ciasto do kawy | Smakołyki na pikniki | Bułki | Pierogi | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix

Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice | kielkismaku.pl Pavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami | kielkismaku.pl Mirelki | kielkismaku.pl Jego wysokość czekoladowo-cukiniowy | kielkismaku.pl Makowiec japoński | kielkismaku.pl CzekoLAdoWA | kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl SeroMaCzek | kielkismaku.pl Sernik pod czekoladową kołderką | kielkismaku.pl

Redakcja poleca:
Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym?

Które kiełki najłatwiej jest wyhodować, a które mogą sprawiać kłopoty początkujacym? Najłatwiej jest uzyskać kiełki z ziaren soczewicy, fasoli mung, lucerny czy rzodkiewki, natomiast kłopoty mogą sprawić nam kiełki soi, gorczycy, ciecierzycy oraz siemienia lnianego - ich nasiona podczas kiełkowania wytwarzają śluz, przez co hodowla wymaga częstego płukania (3-4 razy dziennie).
Kiełki słonecznika są dosyć podatne na gnicie - przyczyną jest  »» czytaj więcej



Karpatka doskonała (Thermomix) | kielkismaku.pl Waniliowe mleczko z nutą czekolady na biszkopcie | kielkismaku.pl Pychotka znana też jako Pani Walewska | kielkismaku.pl Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl Makowiec - zawijany | kielkismaku.pl Czizkejk | kielkismaku.pl Torcik czekoladowy | kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Kiełki to samo zdrowie!

Historia kiełków ...


Świeże kiełki to pomysł, który przywędrował z Dalekiego Wschodu. Jak donoszą chińskie podania kiełki odkryte zostały przez żeglarzy, którzy w poszukiwaniu lądu płynęli w górę rzeki Jang-tse-kiang. Kiedy jedynym pozostałym na pokładzie pożywieniem okazała się suszona fasola, która pod wpływem wilgoci zaczęła kiełkować, nie mając wyboru spożyli ją.
Jakie było ich zdziwienie gdy odkryli, że jest to nie tylko smaczne, ale także generuje dużo energii i dodaje sił. W ślad za tym wydarzeniem po dziś dzień spożywa się również kiełki wielu roślin strączkowych, zbóż, warzyw i nasion roślin oleistych.
 »» czytaj więcej



Makowa panieńka | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Chrupiące kawowe gofry - fit | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) | kielkismaku.pl Makowiec świąteczny | kielkismaku.pl Mocnoczekoladowa tarta Marka - bez pieczenia | kielkismaku.pl Szarlotka wałecka | kielkismaku.pl Tarta z płatków owsianych z owocami z kompotu | kielkismaku.pl Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze?

Często zadajesz sobie pytanie - jak przyprawiać kasze? Jest wiele przykładów dań gdzie kasze odgrywają główną rolę. Niektórym kasze nasuwają na myśl mało atrakcyjne aromaty. Nic bardziej mylnego. Zobacz jak z nieatrakcyjnej kaszy przygotować najcudowniejsze kombinacje smakowe.
Gdzie tkwi problem ... Gotując jakąkolwiek kaszę pamiętaj aby mocno przyprawić. Kasze same w sobie nie mają wyrazistych smaków, dlatego by nie skupiać się na mdłym - na ogół - ich smaku powinniśmy je bardzo mocno przyprawić. Przyprawy doskonale wzbogacą i poszerzą wachlarz smakowy. Jak przyprawić kaszę tak, aby nie była złem koniecznym a najatrakcyjniejszym dodatkiem do potraw?

 »» czytaj więcej



Tarta ze śliwkami pod pierzynką | kielkismaku.pl