Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion

Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl Pierogi z serem ricotta (na słodko) | kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem | kielkismaku.pl
słoik kiełkowanie
Wigilijne pierogi z suszonymi śliwkami | kielkismaku.pl Czebureki | © kielkismaku.pl Pierogi z truskawkami (na słodko) | kielkismaku.pl
Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania
Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania

Klasycznie - wszystkie "strączkowe" namaczamy przed gotowaniem. Soczewica czerwona jest wyjątkiem od tej zasady. Można przygotować ją naprawdę bardzo szybko i nie trzeba pozostawiać jej na noc w wodzie. Dodatkowo, w przeciwieństwie do ciecierzycy, fasoli, czy soi - soczewica wymaga znacznie krótszego czasu obróbki termicznej.

 »» czytaj więcej


Rożki Jakuba | © kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem | kielkismaku.pl Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami | kielkismaku.pl Bezglutenowe ciasto na uszka lub pierogi | © kielkismaku.pl Pierogi leniwe | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 1 )

Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówJak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaOlejki w kuchniKiełki soczewicy czerwonej