Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


przepisy Thermomix Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem | kielkismaku.pl Bezglutenowe ciasto na uszka lub pierogi | © kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami | kielkismaku.pl Wigilijne pierogi z suszonymi śliwkami | kielkismaku.pl Pierogi z truskawkami (na słodko) | kielkismaku.pl
Miód gryczany - płynne złoto z naszych pasiek
Miód gryczany - płynne złoto z naszych pasiek

Miód gryczany nie należy do najczęściej wybieranych odmian tego cennego pszczelego nektaru. Nie oznacza to jednak, że należy przechodzić obok niego obojętnie. Wręcz przeciwnie, jest to jeden z najcenniejszych gatunków miodu, wyróżniający się spośród swoich krewnych nie tylko właściwościami odżywczymi, ale również wyjątkowo ciekawym smakiem. Miód gryczany cechuje się lekko ziarnistą, płyną konsystencją oraz ciemnobrązową barwą. Dodatkowo zaskakuje swoim charakterystycznym, intensywnym zapachem.
Jego smak odbiega nieco od klasycznej słodyczy miodu lipowego czy wielokwiatowego. Lekko ostra i ziołowa nutka nadaje gryczanemu wyrobowi znacznie oryginalniejszego i wyrazistego charakteru. Z tego powodu miód gryczany ma grono wielbicieli, ale jednocześnie nie każdy za nim przepada. Warto samemu przekonać się, czy ten specjał przypadnie nam do gustu.

 »» czytaj więcej


Czebureki | © kielkismaku.pl Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl Pierogi leniwe | kielkismaku.pl Pierogi z serem ricotta (na słodko) | kielkismaku.pl Rożki Jakuba | © kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 3 )

Kiełki amarantusaPizza domowa ... Pierogi Kiełki to samo zdrowie!