Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Ciastka - marchewkowe wspomnienie jesieni | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Digestive, Graham crackers | kielkismaku.pl Ciasteczka czekoladowe z nutą mięty | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z wędliną | © kielkismaku.pl Kruche korzenne ciasteczka | kielkismaku.pl
Olejki w kuchni
Olejki w kuchni

Olejki eteryczne doTERRA są najczystszą esencją roślin, a dzięki temu stanowią najlepszą przyprawę, dodatek i aromat jakie możemy wykorzystać w kuchni. Słoneczny, ciepły aromat skórki pomarańczy, cytryny, limonki czy mandarynki, uszlachetni każde ciasto albo orzeźwi napój. Pikantny, rozgrzewający cynamon, kardamon, goździk czy różowy pieprz, będzie niezastąpiony w pierniczkach, pieczonym mięsie, duszonych warzywach.
Zapraszamy do naszej olejkowej kuchni.



Zielony majonez domowy (szczypiorkowy) | kielkismaku.pl Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Ciasteczka bankietowe  | kielkismaku.pl Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Majonez domowy | kielkismaku.pl Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą | kielkismaku.pl
Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło
Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło

Przepyszne ciasto deserowe, które z powodzeniem może być torcikiem imprezowym. Polecam, delikatne kawowo-kakaowe biszkopty, wilgotne, aksamitny krem z nutą migdałową a w środku orzechowo-bezowa wspaniałość. Ciasto zwieńczone polewą czekoladową z nutą miodu i chrupiącym orzechem w roli dekoracji. Torcik rozpływa się w ustach - idealny do kawki. Zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy.
Przeczytaj przepis

 »» czytaj więcej


Różane drożdżówki | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta z pesto | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Deserki amaretti | kielkismaku.pl Wielkanocne paluchy | © kielkismaku.pl
Wyciskarka do owoców - jaką wybrać?
Wyciskarka do owoców - jaką wybrać?

Jednym z bardziej istotnych nawyków, jakie powinien sobie wyrobić człowiek dbający o zdrowie, jest przyjmowanie każdego dnia co najmniej trzech litrów płynów.

 »» czytaj więcej


Mini szarlotki | kielkismaku.pl Paszteciki | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta | kielkismaku.pl Szybki deser jogurtowy | kielkismaku.pl Bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Chlebek ziołowy | kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl Korzenne bagietki | kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl
20 jadalnych produktów zabijających cellulit
20 jadalnych produktów zabijających cellulit

Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija!
Przeczytaj informacje z pierwszej ręki


Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Pasta z pieczonego batata | © kielkismaku.pl Chlebki indyjskie NAAN | kielkismaku.pl Maślane ciasteczka pod stemple, stemplowane ciasteczka | © kielkismaku.pl Mocno słonecznikowe bagietki | kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl
Makowców magiczny czas...
Makowców magiczny czas...

Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół.
Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy.
Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja.
Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec.

Cicho jak makiem zasiał ...

Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej.

 »» czytaj więcej


Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl Jajka z kiełkami | kielkismaku.pl Paluchy - Grissini | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 1 )

Kiełki soczewicy czerwonejZdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełkówJak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaOlejki w kuchni