Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Wielkanocne paluchy | © kielkismaku.pl
Kiełkowanie prostsze niż myślisz...
Kiełkowanie prostsze niż myślisz...

Poświęcając zaledwie kilka minut dziennie, możemy zapewnić sobie dostęp do pełnej witamin, ekologicznej żywności niezależnie od pory roku. Sprawdź jak łatwo dziś wyhodować własne kiełki.
Jednym z popularniejszych i najmniej pracochłonnych sposobów kiełkowania jest skorzystanie ze specjalnego słoika do kiełkowania nasion. Już w 3-4 dni bez najmniejszego wysiłku postawisz na stole własne kiełki. Dla siebie i całej rodziny zapewnisz dostawę chrupiących i świeżych kiełków.

 »» czytaj więcej


Kruche korzenne ciasteczka | kielkismaku.pl Szybki deser jogurtowy | kielkismaku.pl Bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Jajka z kiełkami | kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Ciasteczka czekoladowe z nutą mięty | kielkismaku.pl
Zróbmy sobie delikatny domowy serek
Zróbmy sobie delikatny domowy serek

Dobra wiadomość! W naszych zasobach pojawił się łatwy w wykonaniu i bardzo smaczny serek domowy ricotta.
Nie potrzeba do niego żadnych wymyślnych składników. Po prostu mleko i sok z cytryny! Zapraszamy do zapoznania się z naszą propozycją na serek ricotta.

 »» czytaj więcej


nasiona kiełkowanie
Pasta z pieczonego batata | © kielkismaku.pl Paluchy - Grissini | kielkismaku.pl Majonez domowy | kielkismaku.pl Paszteciki | kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Mocno słonecznikowe bagietki | kielkismaku.pl
Kiełki amarantusa
Kiełki amarantusa

Kiełki amarantusa
(Szarłata spożywczego)

- uprawiany jest na świecie od ponad 5000 lat i pochodzi z Ameryki Południowej.

Podstawa diety Inków i Azteków. Traktowana z czcią, przypisywano jej nadnaturalne zdolności lecznicze.
Wartości odżywcze kiełków amarantusa doceniane są do dziś przez współczesnych badaczy. Dieta wielu sportowców uzupełniana jest amarantusem, a kosmonauci zabierają w swe kosmiczne podróże amarantusowe przekąski.

 »» czytaj więcej


Digestive, Graham crackers | kielkismaku.pl Chlebki indyjskie NAAN | kielkismaku.pl Ciasteczka bankietowe  | kielkismaku.pl Deserki amaretti | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl Surówka grillowa | kielkismaku.pl Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta z pesto | kielkismaku.pl Zielony majonez domowy (szczypiorkowy) | kielkismaku.pl
20 jadalnych produktów zabijających cellulit
20 jadalnych produktów zabijających cellulit

Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija!
Przeczytaj informacje z pierwszej ręki


Ciastka - marchewkowe wspomnienie jesieni | kielkismaku.pl Burekas z pomidorami, bakłażanem i mozzarellą | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z wędliną | © kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl Różane drożdżówki | kielkismaku.pl Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl
Makowców magiczny czas...
Makowców magiczny czas...

Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół.
Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy.
Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja.
Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec.

Cicho jak makiem zasiał ...

Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej.

 »» czytaj więcej


Chlebek ziołowy | kielkismaku.pl Maślane ciasteczka pod stemple, stemplowane ciasteczka | © kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Korzenne bagietki | kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 5 )

Jak wyhodować kiełki w domu?Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaMakowców magiczny czas...Jest i ON. Nowy Thermomix TM6.