Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


Podobne wyszukiwania: Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion

Sernik z musem piernikowym | kielkismaku.pl Sernik pod czekoladową kołderką | kielkismaku.pl Sernik gotowany z musem z owoców borówki | kielkismaku.pl Lekki sernik z ziemniakami (Sernik 'Wysoka osiemnastka') | kielkismaku.pl Mirelki | kielkismaku.pl Błyskawica - sernik bez sera z brzoskwiniami | kielkismaku.pl
Makowców magiczny czas...
Makowców magiczny czas...

Boże Narodzenie coraz bliżej. Pora gorączkowych przygotowań, zakupów, sprzątania, ozdób na choinkę, prezentów a potem gotowania i wreszcie - biesiadowania w gronie rodziny i przyjaciół.
Każdy z nas ma własne wspomnienia smaków i zapachów wigilijnych dań przygotowywanych w kuchni babci czy mamy.
Tradycyjne potrawy: zupy, pierogi, ryby, sałatki, wypieki w różnych odmianach powielamy dzisiaj w naszych domach. Mamy wśród nich te szczególnie lubiane i te, które robimy, bo tak nakazuje polska tradycja.
Jest wśród nich jedno danie, które przygotowujemy z obu powodów - król świątecznych ciast - Jego Wysokość Makowiec.

Cicho jak makiem zasiał ...

Tradycja używania maku w kuchni sięga głębokiej przeszłości. Ale zanim mak stał się surowcem kulinarnym, był rośliną magiczną, stosowaną w obrzędach i medycynie ludowej.

 »» czytaj więcej


Czizkejk | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaKiełki hodowane w woreczkach...Czy z tej mąki będzie chleb?