Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:


przepisy Thermomix Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Bagietki | Pierogi | Fingerfood Party | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix | Kiełkowanie nasion


Chleb ziarenka smaku z żurawiną | kielkismaku.pl Mirelki | kielkismaku.pl Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami | kielkismaku.pl słoik kiełkowanie
Sok ze śliwek + konfitura śliwkowa | kielkismaku.pl Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Kapusta pekińska z kiełkami soczewicy | © kielkismaku.pl
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków
Zdrowie za grosz, czyli własna hodowla kiełków

Są smaczne i ładne - pięknie przyozdabiają eksponowane na talerzach potrawy, dając nam przy tym porcję składników odżywczych, której nie mamy szans znaleźć w innych produktach.

 »» czytaj więcej


Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Rogaliki | kielkismaku.pl Sos bazyliowy | © kielkismaku.pl Mocno słonecznikowe bagietki | kielkismaku.pl Pasta słonecznikowo-jabłkowa do kanapek | © kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl
Jak zadbać o naczynie miksujące Thermomix
Jak zadbać o naczynie miksujące Thermomix
(Cenne sposoby na czyszczenie Thermomixów)

Naczynie miksujące wykonane jest z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, która jest odporna na przebarwienia powstające wskutek procesu utleniania. Prawdopodobieństwo wystąpienia przebarwień w naczyniu miksującym urządzenia Thermomix jest bardzo niskie, ale nie jest to niemożliwe.
Jak dbać o to, abyśmy cieszyli się jak najdłużej lśniącym i pachnącym czystością naczyniem? Oto kilka przydatnych rad.

 »» czytaj więcej


nasiona kiełkowanie
Pasteis de nata | kielkismaku.pl Tawa Tawas - boliwijskie pączki | kielkismaku.pl Bułeczki Mr Ziarenko | kielkismaku.pl Chrupiące kawowe gofry - fit | kielkismaku.pl Kremówka, napoleonka - (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Szampan w truskawkach | kielkismaku.pl
Kiełki amarantusa
Kiełki amarantusa

Kiełki amarantusa
(Szarłata spożywczego)

- uprawiany jest na świecie od ponad 5000 lat i pochodzi z Ameryki Południowej.

Podstawa diety Inków i Azteków. Traktowana z czcią, przypisywano jej nadnaturalne zdolności lecznicze.
Wartości odżywcze kiełków amarantusa doceniane są do dziś przez współczesnych badaczy. Dieta wielu sportowców uzupełniana jest amarantusem, a kosmonauci zabierają w swe kosmiczne podróże amarantusowe przekąski.

 »» czytaj więcej


Crumble z jabłkami i orzechami | kielkismaku.pl Sylwestrowy tort Borysa | kielkismaku.pl Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym | kielkismaku.pl CzekoLAdoWA | kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl Chlebki do żurku | kielkismaku.pl Ciasteczka z maszynki | © kielkismaku.pl Pasztet wałecki - pasztet babci Uli | kielkismaku.pl Różane drożdżówki | kielkismaku.pl
Kiełki soczewicy czerwonej
Kiełki soczewicy czerwonej

(Wystarczy ją wykiełkować, aby uzyskać sto razy większą ilość wartościowych składników...)

W słoiczku do kiełkowania nasion soczewicę wykiełkujesz już w 2-3 dni.


 »» czytaj więcej


Kawa mielona w Thermomix | kielkismaku.pl Zimowe ciasteczka do kawki | kielkismaku.pl Ciasto salceson, galaretkowiec, śmietanowiec | © kielkismaku.pl Tort  | kielkismaku.pl Lekki sernik z ziemniakami (Sernik 'Wysoka osiemnastka') | kielkismaku.pl Szafranowa baba | kielkismaku.pl
Jak wyhodować kiełki w domu?
Jak wyhodować kiełki w domu?

Starannie opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków także używamy zawsze letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), większych - odpowiednio dłuższy (10-12 godzin).

Następnie nasiona dokładnie płuczemy i odstawiamy na cztery do sześciu dni w temperaturze pokojowej.

 »» czytaj więcej


Karpatka doskonała (Thermomix) | kielkismaku.pl Spagetti NIEbolognese (wegetariańskie) | © kielkismaku.pl Tarta budyniowa z białą czekoladą i owocami | kielkismaku.pl Jego wysokość czekoladowo-cukiniowy | kielkismaku.pl Tarta z budyniem truskawkowym (Thermomix) | kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl Ananasowo-malinowa chmurka | kielkismaku.pl Groszek ptysiowy | kielkismaku.pl Wielkanocny torcik - Marysieńka | kielkismaku.pl
Czy z tej mąki będzie chleb?
Czy z tej mąki będzie chleb?

Mąka - jeden z podstawowych składników wszelkiego rodzaju potraw i wypieków. Bez niej ciężko pomyśleć o naleśnikach, makaronach, chlebach, bułkach i ciastach. Dziś możemy wybierać i przebierać wśród wielu rodzajów, typów i grubości przemiału. Mnogość jednak ma też swoje minusy - nie zawsze wiemy, który rodzaj zastosować do danego wypieku czy potrawy. Poniżej postaramy się usystematyzować mąki i podpowiedzieć do czego je stosować.

 »» czytaj więcej


Arcyprosty keks  | kielkismaku.pl Obwarzanki krakowskie (wersja wałecka) | kielkismaku.pl Konfitura z płatków róży | © kielkismaku.pl Półkruche rurki z budyniowym kremem | kielkismaku.pl Bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Ketchup z cukinii | kielkismaku.pl Makowiec świąteczny | kielkismaku.pl Portugalskie drożdżówki z kokosem - Pao de Deus | kielkismaku.pl Rolada kokosowo-czekoladowa - bez pieczenia | © kielkismaku.pl
Co jeść i pić zimą, by się rozgrzać
Co jeść i pić zimą, by się rozgrzać

Zimą mamy większą ochotę na wysokokaloryczne produkty. To zrozumiałe - potrzebujemy więcej energii. Jednak zajadanie się bez żadnych hamulców na pewno nie wyjdzie nam na zdrowie. Produkty, które powinny się znaleźć w naszej diecie zimą muszą być dobrze przemyślane. Wzmacniajmy odporność, zjadajmy witaminy, ale starajmy się przy tym nie złapać dodatkowych kilogramów.

 »» czytaj więcej


Ciasto migdałowe | © kielkismaku.pl Tagliatelle z polędwicą wieprzową w sosie śliwkowo-grzybowym | kielkismaku.pl Pasta z pieczonego batata | © kielkismaku.pl Wieniec z bułeczek pszennych | kielkismaku.pl Sok Kubuś | kielkismaku.pl Zakochana Pavlova  | kielkismaku.pl Azorki - ciasteczka | kielkismaku.pl Ziołowe bułeczki z pasztetem z nutą chrzanu | kielkismaku.pl Deserki amaretti | kielkismaku.pl
Thermomix kontra piana z białek ...
Thermomix kontra piana z białek ...

Mówią, że każdy dzień jest dobry aby się czegoś nowego nauczyć. Dziś świetny dzień na trening z ubijania piany z białek w urządzeniu Thermomix.
Trzeba rozwiać wątpliwości... Udostępnij innym tą wiadomość - będą Ci wdzięczni.


 »» czytaj więcej


Różane ciasto ucierane z owocami | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Sernik gotowany z musem z owoców borówki | kielkismaku.pl Sos czekoladowy | © kielkismaku.pl Frappe, kawa mrożona z Thermomix (z kawy z ekspresu) | kielkismaku.pl Chebki pita | kielkismaku.pl Ciasteczka bankietowe  | kielkismaku.pl Białe Brigadeirao | © kielkismaku.pl Antygrypina | © kielkismaku.pl
Wafle domowe, rożki | © kielkismaku.pl Nawóz drożdżowy pod rośliny | © kielkismaku.pl Surówka grillowa | kielkismaku.pl Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, chedarem i chrzanem | kielkismaku.pl Horchata Iced Coffe - meksykańska kawa mrożona z Thermomix | © kielkismaku.pl Torcik Kubuś | kielkismaku.pl Obłędny rycerz - deser | © kielkismaku.pl Bułeczki różyczki | kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Czy z tej mąki będzie chleb?Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Kiełki hodowane w woreczkach...