Wyszukaj przepis - wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:
Popularne wady wzroku i ich korekcja Problemy ze wzrokiem w dzisiejszych czasach są niemalże nieodzowną częścią życia. |
20 jadalnych produktów zabijających cellulit Wiecie, że jedzenie może sprawić, że będziemy mieć cellulit? Albo może nam powstawanie cellulitu ograniczyć! Tak mówiąc prosto: warto wiedzieć co jeść, bo jedzenie albo karmi cellulit albo go zabija! Przeczytaj informacje z pierwszej ręki |
Migdałowych szaleństw czas Z wyglądu przypomina inne mąki, ale jej smak i zapach są wyjątkowe - mąka migdałowa, bo o niej tu mowa, to produkt coraz częściej wybierany i doceniany w polskiej kuchni. W dalszej części artykułu świetny przepis na pomarańczowo-migdałowe ciasto... Jak powstaje mąka migdałowa?Surowcem do produkcji mąki migdałowej są nasiona migdałowca zwyczajnego – rośliny pochodzącej z odległych Chin należącej do rodziny różowatych.W naszym klimacie rosną jedynie ozdobne odmiany. Nasiona owoców migdałowca pozyskuje się na plantacjach położonych na południu Europy, w Turcji, w Północnej Afryce, w Azji. |