przepisy na Thermomix kiełki zdrowa żywność
Instagram przepisy na Thermomix Thermomix facebook kielkismaku
Thermomix inspiracje przepisy
WiadomościWiadomości
WspółpracaWspółpraca
KontaktKontakt
Strona startowaStrona startowa

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Zielona herbata i temperatura zaparzania.
Pamiętaj! Najbardziej istotnym elementem podczas parzenia zielonej herbaty jest temperatura wody - nie możesz jej dopuścić do wrzenia. Ta delikatna herbata, inaczej niż czarna, wymaga niższej temperatury. Jeśli woda będzie zbyt gorąca jej słodkawy smak zamieni się w gorycz. Idealna temperatura wody do parzenia zdrowej i smacznej zielonej herbaty powinna zawierać się w przedziale 60-85 st. Celsjusza.
Zobacz też:


Wyszukaj przepisu na naszej stronie:

Wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:

Podobne wyszukiwania: Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Pierogi | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix

Torcik czekoladowy | kielkismaku.pl Pierogi leniwe | kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem | kielkismaku.pl Koncentrat i dżem z pigwy lub pigwowca | kielkismaku.pl Klasyczne brownie z orzechami | kielkismaku.pl Rogale Świętego Marcina | kielkismaku.pl Makowiec - zawijany | kielkismaku.pl Chrupiące rożki z serem feta i ricotta | © kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl

Redakcja poleca:
Mam Thermomix - co dalej?

Mam Thermomix - co dalej? Nic prostszego - zapraszamy do naszej grupy tematycznej na Facebook.pl. Tutaj możesz do nas dołączyć aby czerpać inspiracje do wykorzystania tego robota kuchennego w codziennych działaniach...
Dołącz do nas: Dołącz teraz - grupę tworzy już ponad 132 000 osób.

Przepisy na Thermomix znajdziesz też na naszej stronie
Miłego miksowania i wpadaj do nas częściej!

 »» czytaj więcej




Serek domowy z kefiru | kielkismaku.pl Chebki pita | kielkismaku.pl Pierogi z serem ricotta (na słodko) | kielkismaku.pl Sałatka z kiełkami słonecznika | © kielkismaku.pl Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice | kielkismaku.pl Amerykanki | © kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl Portugalskie drożdżówki z kokosem - Pao de Deus | kielkismaku.pl Pavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Czy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy?

Czy Ty też masz już kamień do wypiekania pizzy? Teraz zapewne zastanawiasz się jak go używać i czyścić ...
Kto raz spróbował pizzy wypiekanej na kamieniu nie wróci już nigdy do wypiekania na blaszkach. To zupełnie inna klasa wypiekania. Warto zainwestować w dobry kamień do pizzy, którego pokochasz za to, że idealnie piecze Ci pizzę, pięknie dopieka chleb czy bułki.
Poniżej podpowiemy Ci jak najlepiej zadbać o kamień do wypiekania pizzy, chlebów i bułeczek. Dobrze jest wiedzieć jak o niego zadbać w końcu to nasz kuchenny pomocnik.
Na dobrą opinię nie zasługuje się ot tak...

 »» czytaj więcej




Chrupiące kawowe gofry - fit | kielkismaku.pl Kopytka / przepis podstawowy | © kielkismaku.pl Pasta słonecznikowo-jabłkowa do kanapek | © kielkismaku.pl Sos cytrynowy (np. do ryby lub kurczaka) | © kielkismaku.pl Placuszki z ricotty | kielkismaku.pl Idealny biszkopt kakaowy | © kielkismaku.pl Sos czekoladowy | © kielkismaku.pl Wieniec z bułeczek pszennych | kielkismaku.pl Chaczapuri - imeruli | © kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Pierogi

Pierogi Polska kuchnia pokochała pierogi. Od lat są one naszą specjalnością kulinarną. Zachwycają turystów przyjeżdżających do Polski. Polacy również chętnie zabierają przepisy na nie wyjeżdżając do innych krajów. Tak też rośnie polska sława pierogów.
Robiły je nasze prababcie, babcie, mamy, a teraz robi je nasze pokolenie, ponieważ są niezwykle smaczne. Dziś trudno ich nie spotkać na polskim stole.

 »» czytaj więcej




Waniliowe mleczko z nutą czekolady na biszkopcie | kielkismaku.pl Ciasto salceson, galaretkowiec, śmietanowiec | © kielkismaku.pl Chlebki do żurku | kielkismaku.pl Koreczki focaccia | kielkismaku.pl Kawowo-krówkowa kanapka z orzechami | kielkismaku.pl Pizza z ziemniakami | © kielkismaku.pl Błyskawica - sernik bez sera z brzoskwiniami | kielkismaku.pl Rolada kokosowo-czekoladowa - bez pieczenia | © kielkismaku.pl Kapusta pekińska z kiełkami soczewicy | © kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Dla kogo dieta pudełkowa?

Dla kogo dieta pudełkowa? W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

 »» czytaj więcej




Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnik | kielkismaku.pl Szafranowa baba | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl Rożki Jakuba | © kielkismaku.pl Proziaki | © kielkismaku.pl Makowa panieńka | kielkismaku.pl Pierniczki | kielkismaku.pl Mocnoczekoladowa tarta Marka - bez pieczenia | kielkismaku.pl Focaccia | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Kontuzje a rehabilitacja sportowa

Kontuzje a rehabilitacja sportowa Kontuzje to nieodłączna część sportu zawodowego. Niemal każdy zawodowy zawodnik doświadczył urazu a niektórym z nich poważny uraz przerwał karierę na długie miesiące lub lata. Przykładów mamy bez liku.Ronaldo Luiz Nazario de Lima nazywany "Il Fenomeno". Według niektórych najlepszy Ronaldo.

 »» czytaj więcej




Pierogi z truskawkami (na słodko) | kielkismaku.pl Pasztet wałecki - pasztet babci Uli | kielkismaku.pl Groszek ptysiowy | kielkismaku.pl Koktajl z jarmużem i kiełkami | kielkismaku.pl Krem sułtański (deser) | © kielkismaku.pl Tortilla bezglutenowa - przepis podstawowy | © kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Chleb jogurtowy | kielkismaku.pl Rachatłukum, lokum | © kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Jeśli zakupy, to tylko z Blixem

Jeśli zakupy, to tylko z Blixem Szaleństwo świątecznych zakupów na szczęście za nami! Jeszcze dziś na samo wspomnienie tłumów klientów przemierzających alejki marketu w poszukiwaniu mniej lub bardziej potrzebnych produktów a potem nerwowo oczekujących w kolejce do kasy, budzi się w nas niepokój przed kolejnym szaleństwem zakupowym, jakim na pewno będzie Sylwester.

 »» czytaj więcej




Tarta z płatków owsianych z owocami z kompotu | kielkismaku.pl CzekoLAdoWA | kielkismaku.pl RacuPizza - szybki zamiennik pizzy | kielkismaku.pl Stefanka - miodownik | kielkismaku.pl Drożdżówki z makiem | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) | kielkismaku.pl Sliżyki - litewskie ciasteczka makowe | © kielkismaku.pl Pychotka znana też jako Pani Walewska | kielkismaku.pl FlapJack | © kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka Pigwa to roślina pochodząca z Azji Mniejszej, prawdopodobnie z Kaukazu. W Starożytności rosła także na Krecie. Z Grecji pigwa przywędrowała do Rzymu, była tam znana pod nazwą Cotonea. Tak z biegiem czasu pigwa rozprzestrzeniła się na Europę. Dla lubiących ciekawostki dodam, że pigwa była tym słynnym "złotym jabłkiem", którym Parys nagrodził Afrodytę.

 »» czytaj więcej




Toskański makaron PICI  | kielkismaku.pl Klasyczne ciasto marchewkowe z masą z serka ricotta | © kielkismaku.pl Sok z malin + dżem malinowy | kielkismaku.pl Szybki deser jogurtowy | kielkismaku.pl Antygrypina | © kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta | kielkismaku.pl Ketchup z cukinii | kielkismaku.pl Pomarańczowo - migdałowe ciasto  | kielkismaku.pl ThermoMelman - chałka żyrafa | © kielkismaku.pl Majonez domowy | kielkismaku.pl Chleb weselny (Thermomix) | kielkismaku.pl Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl Bezglutenowe chrupkie gofry ryżowe | © kielkismaku.pl Syrop z mniszka lekarskiego | kielkismaku.pl Mocnoczekoladowy bananowy ekspress | © kielkismaku.pl Digestive, Graham crackers | kielkismaku.pl Ciasto migdałowe | © kielkismaku.pl Jesienne bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Lekko zakrapiana Marysieńka | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta z pesto | kielkismaku.pl Bułeczki z ziemniakami | kielkismaku.pl Quesadilla - zapiekana tortilla | © kielkismaku.pl Kawa mielona w Thermomix | kielkismaku.pl Maślane ciasteczka pod stemple, stemplowane ciasteczka | © kielkismaku.pl Arepa | © kielkismaku.pl Ciasteczka czekoladowe z nutą mięty | kielkismaku.pl Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Czebureki | © kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym | kielkismaku.pl Makowiec japoński | kielkismaku.pl Ciasto na makaron domowy  | kielkismaku.pl Syrop cukrowy | © kielkismaku.pl Sos pieczarkowy  | kielkismaku.pl Spagetti NIEbolognese (wegetariańskie) | © kielkismaku.pl