przepisy na Thermomix kiełki zdrowa żywność
Instagram przepisy na Thermomix Thermomix facebook kielkismaku
Thermomix inspiracje przepisy

KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy
Czy wiesz, że ...
Kiełki pszenicy - zawierają sporo fosforu, potasu, wapnia, obfitują w żelazo, miedź i witaminę E, dlatego wykorzystywane są do produkcji maseczek i kremów. Poprawiają trawienie. Polecane dla osób zmęczonych i poddanych dużemu codziennemu stresowi.
Zobacz też:


Wyszukaj przepisu na naszej stronie:

Wpisz wyszukiwane słowo lub wybierz zdjęcie:

Podobne wyszukiwania: Ciasto do kawy | Serniki | Torty | Smakołyki na pikniki | Potrawy z grzybami | Bułki | Pierogi | Pokaż najczęściej polecane | Przepisy Thermomix

Wieniec z bułeczek pszennych | kielkismaku.pl Amerykanki | © kielkismaku.pl Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami | kielkismaku.pl Ciasteczka bankietowe  | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z wędliną | © kielkismaku.pl Pizza z ziemniakami | © kielkismaku.pl Bułki z kiełków pszenicy | kielkismaku.pl Jesienne bułeczki drożdżowe z sezonowymi owocami | kielkismaku.pl Toskański makaron PICI  | kielkismaku.pl

Redakcja poleca:
Co chcesz dziś ugotować? Oswajamy cookidoo.pl

Co chcesz dziś ugotować? Oswajamy cookidoo.pl 28 lutego na platformie cookidoo zaszły bardzo poważne zmiany. Mocno rozbudowano platformę z przepisami dedykowaną dla urządzenia Thermomix.
Poniższa informacja ułatwi pierwsze kroki z nową platformą.
Platforma cały czas się zmienia - poniższe informacje również będą się zmieniały, tak aby w miarę możliwości naprowadzić użytkowników cookidoo na najsprawniejszą drogę poruszania się po aplikacji.


 »» czytaj więcej




Różane ciasto ucierane z owocami | kielkismaku.pl Domowy cukier waniliowy | © kielkismaku.pl Pasta z pieczonego batata | © kielkismaku.pl Szybkie pierniczki | kielkismaku.pl Idealny biszkopt kakaowy | © kielkismaku.pl Masło ziołowo-czosnkowe | kielkismaku.pl Sos czekoladowy | © kielkismaku.pl Mirelki | kielkismaku.pl Karpatka doskonała (Thermomix) | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło

Zakropiłem Maryśkę ... sami zobaczcie jak wyszło Przepyszne ciasto deserowe, które z powodzeniem może być torcikiem imprezowym. Polecam, delikatne kawowo-kakaowe biszkopty, wilgotne, aksamitny krem z nutą migdałową a w środku orzechowo-bezowa wspaniałość. Ciasto zwieńczone polewą czekoladową z nutą miodu i chrupiącym orzechem w roli dekoracji. Torcik rozpływa się w ustach - idealny do kawki. Zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy.
Przeczytaj przepis

 »» czytaj więcej




Biała kapusta gotowana z koperkiem i marchewką | © kielkismaku.pl Syrop cukrowy | © kielkismaku.pl Crumble ze śliwkami | kielkismaku.pl Pierogi leniwe | kielkismaku.pl Chlebek ziołowy | kielkismaku.pl SeroMaCzek | kielkismaku.pl Wielkanocny torcik - Marysieńka | kielkismaku.pl Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice | kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta z pesto | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Wyciskarka do owoców - jaką wybrać?

Wyciskarka do owoców - jaką wybrać? Jednym z bardziej istotnych nawyków, jakie powinien sobie wyrobić człowiek dbający o zdrowie, jest przyjmowanie każdego dnia co najmniej trzech litrów płynów.

 »» czytaj więcej




Pasztet wałecki - pasztet babci Uli | kielkismaku.pl Placuszki z ricotty | kielkismaku.pl Mini szarlotki | kielkismaku.pl ThermoMelman - chałka żyrafa | © kielkismaku.pl Quesadilla - zapiekana tortilla | © kielkismaku.pl Obwarzanki krakowskie (wersja wałecka) | kielkismaku.pl Tortilla - przepis podstawowy | kielkismaku.pl Chlebki do żurku | kielkismaku.pl Wytrawne ciasteczka jajeczne z łososiem i chrzanową pianką | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Dla kogo dieta pudełkowa?

Dla kogo dieta pudełkowa? W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

 »» czytaj więcej




Szarlotka wałecka | kielkismaku.pl Ketchup z cukinii | kielkismaku.pl Groszek ptysiowy | kielkismaku.pl Chleb jogurtowy | kielkismaku.pl Kremowa pasta śródziemnomorska | kielkismaku.pl Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem | kielkismaku.pl Kopytka / przepis podstawowy | © kielkismaku.pl Lekki sernik z ziemniakami (Sernik 'Wysoka osiemnastka') | kielkismaku.pl Spagetti NIEbolognese (wegetariańskie) | © kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Jak wyhodować kiełki w domu?

Jak wyhodować kiełki w domu? Starannie opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków także używamy zawsze letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), większych - odpowiednio dłuższy (10-12 godzin).

Następnie nasiona dokładnie płuczemy i odstawiamy na cztery do sześciu dni w temperaturze pokojowej.

 »» czytaj więcej




Najlepsza pizza | kielkismaku.pl Rogale Świętego Marcina | kielkismaku.pl Rachatłukum, lokum | © kielkismaku.pl Kruche babeczki orzechowe z czekoladowym kremem | kielkismaku.pl Chrupiące kawowe gofry - fit | kielkismaku.pl Wigilijne pierogi z suszonymi śliwkami | kielkismaku.pl Napój pomarańczowo-cytrynowy | kielkismaku.pl Bułeczki hamburgerowe | kielkismaku.pl Rogaliki | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania

Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczania Klasycznie - wszystkie "strączkowe" namaczamy przed gotowaniem. Soczewica czerwona jest wyjątkiem od tej zasady. Można przygotować ją naprawdę bardzo szybko i nie trzeba pozostawiać jej na noc w wodzie. Dodatkowo, w przeciwieństwie do ciecierzycy, fasoli, czy soi - soczewica wymaga znacznie krótszego czasu obróbki termicznej.

 »» czytaj więcej




Serek domowy z kefiru | kielkismaku.pl Paszteciki | kielkismaku.pl Pasta kanapkowa z solonych śledzi | kielkismaku.pl Sernik pod czekoladową kołderką | kielkismaku.pl Letni czerwony koktajl z owoców | © kielkismaku.pl Tarta z płatków owsianych z owocami z kompotu | kielkismaku.pl Wielkanocna rolada schabowa | kielkismaku.pl Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnik | kielkismaku.pl Tarta ze śliwkami pod pierzynką | kielkismaku.pl
Redakcja poleca:
Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka Pigwa to roślina pochodząca z Azji Mniejszej, prawdopodobnie z Kaukazu. W Starożytności rosła także na Krecie. Z Grecji pigwa przywędrowała do Rzymu, była tam znana pod nazwą Cotonea. Tak z biegiem czasu pigwa rozprzestrzeniła się na Europę. Dla lubiących ciekawostki dodam, że pigwa była tym słynnym "złotym jabłkiem", którym Parys nagrodził Afrodytę.

 »» czytaj więcej




Pijana zakonnica (przepis na Thermomix) | kielkismaku.pl Domowe krakersy | kielkismaku.pl Wielkanocne paluchy | © kielkismaku.pl Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami | kielkismaku.pl Rollsy z pełnoziarnistej tortilli | kielkismaku.pl Sliżyki - litewskie ciasteczka makowe | © kielkismaku.pl Pomarańczowo - migdałowe ciasto  | kielkismaku.pl Kruszonka | © kielkismaku.pl Ciastka - marchewkowe wspomnienie jesieni | kielkismaku.pl Chlebek pszenno-żytni | © kielkismaku.pl Koreczki focaccia | kielkismaku.pl Horchata Iced Coffe - meksykańska kawa mrożona z Thermomix | © kielkismaku.pl Drożdżówki z makiem | kielkismaku.pl Makowiec świąteczny | kielkismaku.pl Bezglutenowe ciasto na uszka lub pierogi | © kielkismaku.pl Domowy serek a'la ricotta | kielkismaku.pl Pierogi z truskawkami (na słodko) | kielkismaku.pl Chrupiące gofry | kielkismaku.pl Sos pieczarkowy  | kielkismaku.pl Czebureki | © kielkismaku.pl Pierogi z soczewicą czerwoną | kielkismaku.pl Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) | kielkismaku.pl Urocze bułeczki na sezon gillowy | kielkismaku.pl Niezły kwiatek na śniadanie - stokrotka | kielkismaku.pl Rolada kokosowo-czekoladowa - bez pieczenia | © kielkismaku.pl Kawa mrożona z Thermomix (z kawy rozpuszczalnej) | © kielkismaku.pl Kotlety jajeczne, kotleciki mielone z jajkiem | kielkismaku.pl Arepa | kielkismaku.pl Masa marcepanowa | © kielkismaku.pl Sałatka z kiełkami słonecznika | © kielkismaku.pl Makowiec japoński | kielkismaku.pl FlapJack | © kielkismaku.pl Ciasto na makaron domowy  | kielkismaku.pl Portugalskie drożdżówki z kokosem - Pao de Deus | kielkismaku.pl Chlebki indyjskie NAAN | kielkismaku.pl Ciasto migdałowe | © kielkismaku.pl