Gotowe kiełki zachowuj± ¶wieżo¶ć przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywk±. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinaj± dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć lignin± lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki s± wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinni¶my trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.










kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 7 )

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaMusli na zdrowieCo je¶ć i pić zim±, by się rozgrzaćKiełki rzodkiewki

Ciasto milionera, Millionaire shortbread, Carmel slice Murzynek z charakterem Ciasteczka z wróżb± Koreczki focaccia

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będ± Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów