Czy wiesz, że ...
Czy wiesz, że ...




Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1







Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>




W skiełkowanej pszenicy np. mamy dodatkowo:

140% więcej fosforu

150% więcej magnezu

60% więcej wapnia






kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 7 )

Co jeść i pić zimą, by się rozgrzaćPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaMusli na zdrowieKiełki rzodkiewki

Mirelki Pierogi z truskawkami (na słodko) Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym Wytrawne ciasteczka jajeczne z łososiem i chrzanową pianką

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów