Czy wiesz, że ...
Czy wiesz, że ...




Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1







Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>




W skiełkowanej pszenicy np. mamy dodatkowo:

140% więcej fosforu

150% więcej magnezu

60% więcej wapnia






kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Kiełki hodowane w woreczkach...Czy z tej mąki będzie chleb?Z jakich przyczyn może pojawić się krwawienie z nosa?Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?

Digestive, Graham crackers Ciasteczka bankietowe Bagietki (styl włoski) Urocze bułeczki na sezon gillowy

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów