Czy wiesz, że ...
Czy wiesz, że ...




Za spożywaniem kiełków przemawiaj± też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, za¶ 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

¦rednio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1






W skiełkowanej pszenicy np. mamy dodatkowo:

140% więcej fosforu

150% więcej magnezu

60% więcej wapnia






kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 5 )

Co chcesz dzi¶ ugotować? Oswajamy cookidoo.plJak wyhodować kiełki w domu?Jest i ON. Nowy Thermomix TM6.

Koktajl z jarmużem i kiełkami Kibiny z ziemniakami, suszonymi pomidorami i chedarem Drożdżówki z makiem Placuszki z ricotty

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będ± Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów