Witaminy, które w suchych nasionach występują w niewielkich ilościach, podczas kiełkowania produkowane są w ilościach olbrzymich. Szczególnie poziom witaminy C wzrosnąć może nawet 80-krotnie, np. w pszenicy lub soczewicy. Kiełki czerpią też minerały i pierwiastki śladowe z wody, w której są moczone.







kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 1 )

Kiełki cebuliKiełki to samo zdrowie!Mam Thermomix - co dalej?

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Koreczki focacciaTortilla - pełnoziarnistaPasztet wałecki - pasztet babci UliChlebki indyjskie NAAN

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów