Witaminy, które w suchych nasionach występują w niewielkich ilościach, podczas kiełkowania produkowane są w ilościach olbrzymich. Szczególnie poziom witaminy C wzrosnąć może nawet 80-krotnie, np. w pszenicy lub soczewicy. Kiełki czerpią też minerały i pierwiastki śladowe z wody, w której są moczone.







kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 6 )

Kiełki hodowane w woreczkach...Czy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia? Czy z tej mąki będzie chleb?Kiełkowanie prostsze niż myślisz...

Domowe krakersy Pierogi z serem ricotta (na słodko) Pierogi z soczewicą czerwoną Chlebki do żurku

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów