Kiełki orkiszu
Kiełki orkiszu


Kiełki orkiszu doskonale wzmacniają układ nerwowy człowieka i pobudzają krążenie krwi. Wspomagają funkcjonowanie układu krwionośnego. Regenerują organizm osób palących poprawiając kondycje płuc.
Stanowią bardzo dobry dodatek do: sałatek, sosów, kanapek, surówek, musli.


Stosowane również jako składnik wypieków. Polecane również dla alergików, znakomita alternatywa dla osób uczulonych na pszenicę.
Są skuteczne w walce przeciw zakażeniom Candida. Wpływają dobroczynnie na wydajność psychiczną i fizyczną.






Chcesz być informowana/y o nowych artykułach?
<< Dołącz do nas TUTAJ >>



Jak hodować:



Czas namaczania nasion: około 10-14h

Czas kiełkowania: 3-5 dni w zależności od warunków.

Zalecana metoda hodowli: woreczek, kiełkownica, słoik

Jak spożywać: surowe lub podduszone



Wartości odżywcze kiełków orkiszu

Witaminy: B,C,E,PP

Składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk

Inne: aminokwasy, białko, kwas pantotenowy, kwas krzemowy




kielkismaku.pl

Inne artykuły - ( 7 )

Musli na zdrowieCo jeść i pić zimą, by się rozgrzaćPigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródka

Pomarańczowo - migdałowe ciasto Tarta budyniowa z owocami (Thermomix) Białe Brigadeirao Focaccia

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów