Fit placuszki

(przepis Alicja Legowicz)

Popularne frazy: -> placuszki na śniadanie, placuszki z ricotty, domowa ricotta, smaczne śniadanie, fit placki, lekkie placuszki



Fit placuszki
 
 

Obserwuj co trafia pod nóż -> Dołącz tutaj


Składniki na placuszki:


- 100g sera ricotta (możesz go wykonać samodzielnie w Thermomix) lub twarogu
- 100g jogurtu naturalnego
- 2 jajka rozmiar L
- 20g mąki z tapioki (lub ziemniaczanej)
- 40g mąki kokosowej



Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>



Przygotowanie ciastek w Thermomixie




Przygotowanie ciasta:

1) W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki i połącz w jednolitą masę. (ok. 1min. | obroty 3.5-4).

2) Patelnię smaruj delikatnie tłuszczem i rozgrzej ją. Na ciepłą patelnie nakładaj łyżkę ciasta i smaż ok. 1min. z każdej strony. Można również upiec placuszki na naleśnikarce bez tłuszczu.

3) Podajemy z owocami jeszcze na ciepło.

Smacznego!



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Bułeczki z ziemniakami Mini szarlotki Mocno słonecznikowe bagietki Rogale Świętego Marcina

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.

czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 5 )

Migdałowych szaleństw czasKiełkowanie prostsze niż myślisz...Świat poduszekSzampony konopne - poznaj ich prozdrowotne działanie