Składniki:
- 1 torebka mieszanki sałat,
- 3 pomidory,
- 1 marchewka,
- 1 opakowanie kiełków słonecznika,
- 4 kromki chleba tostowego,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki oleju,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki tartego sera (opcjonalnie),
Przygotowanie:
Sałatę umyć, pomidory pokroić. Marchewkę zetrzeć. Czosnek przecisnąć przez praskę, chleb pokroić w kostkę. Olej doprawić solą, pieprzem, musztardą i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Sałatę wymieszać z pomidorami, rzodkiewką i kiełkami, polać sosem i przełożyć do salaterki. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać kostkę chleba tostowego i usmażyć na zloty kolor często mieszając. Grzankami posypać sałatkę.
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów