Crumble ze śliwkami

(przepis na dwa naczynia żaroodporne ok. 12-15cm)


Popularne frazy: -> Szybki deser, szybkie ciasto, crumble ze śliwkami, ciasto śliwkowe

Crumble ze śliwkami
 
 

Składniki

- 500 g śliwek umytych, osuszonych i wypestkowanych
- 45 g mąki żytniej razowej
- 30-40 g płatków owsianych
- 30 g masła (w temp. pokojowej)
- 20 g cukru trzcinowego
- 30 g orzechów włoskich łuskanych




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 152 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj dwa naczynia żaroodporne (12-15cm) lub jedno większe.
2. Śliwki umyj, osusz i wypestkuj. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Pozostałe składniki umieść w suchym naczyniu miksującym Thermomix. Miksujemy do czasu powstania kruszonki.(15 sek. | obr. 4.)
4. Gotową kruszonkę wysypujemy na wierzch wcześniej przygotowanych śliwek.
5. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut (aż zarumieni się kruszonka.
Po wyjęciu należy odczekać chwilę aby przestygło i degustujemy. Smacznego!


Bardzo dobrze smakuje również podane z gałką lodów.



Wskazówki

- ilość cukru można zwiększyć w zależności od tego jak słodkie śliwki używamy.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zgościsz u nas na dłużej.

Zapraszam do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcam Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Torcik czekoladowy Makowiec japoński Azorki - ciasteczka Korzenne bagietki

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 4 )

20 jadalnych produktów zabijających cellulitW jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?Czy wiesz, że ...Kiełki brokuła