Crumble ze śliwkami

(przepis na dwa naczynia żaroodporne ok. 12-15cm)

Popularne frazy: -> Szybki deser, szybkie ciasto, crumble ze śliwkami, ciasto śliwkowe

Crumble ze śliwkami
 
 
  • Wybierz język

Składniki

- 500 g śliwek umytych, osuszonych i wypestkowanych
- 45 g mąki żytniej razowej
- 30-40 g płatków owsianych
- 30 g masła (w temp. pokojowej)
- 20 g cukru trzcinowego
- 30 g orzechów włoskich łuskanych




Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj dwa naczynia żaroodporne (12-15cm) lub jedno większe.
2. Śliwki umyj, osusz i wypestkuj. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Pozostałe składniki umieść w suchym naczyniu miksującym Thermomix. Miksujemy do czasu powstania kruszonki.(15 sek. | obr. 4.)
4. Gotową kruszonkę wysypujemy na wierzch wcześniej przygotowanych śliwek.
5. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut (aż zarumieni się kruszonka.
Po wyjęciu należy odczekać chwilę aby przestygło i degustujemy. Smacznego!


Bardzo dobrze smakuje również podane z gałką lodów.



Wskazówki

- ilość cukru można zwiększyć w zależności od tego jak słodkie śliwki używamy.


Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Rura orzechowo-migdałowa,  trdelnik Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpecikami Tarta budyniowa z białą czekoladą i owocami Sernik z musem piernikowym

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Miód na odchudzanie, detoks i oparzenia? Poznaj jego wyjątkowe właściwości!

Miód rzepakowy okazuje się nie tylko słodkim dodatkiem do herbaty i pierników. Jest remedium na wiele schorzeń i dolegliwości. Zwłaszcza że organizm szybko trawi naturalny miód rzepakowy, dlatego nawet na diecie możesz wspomagać się łyżką słodkiego przysmaku. Glukoza w miodzie odpowiada za pozbywanie się szkodliwych produktów przemiany materii. W naturalny sposób pomaga leczyć oparzenia. A co najważniejsze, jest jednym z najtańszych miodów dostępnych w sprzedaży, a więc - dostępnych dla każdego, kto dba o siebie naturalnie.

Na co jeszcze pomaga miód rzepakowy

Miód rzepakowy wspomaga aż 6 istotnych organów naszego ciała: serce, mózg, wątrobę, trzustkę, nerki i żołądek. Jak i na co pomaga?

czytaj więcej...