Czy wiesz, że ...
Witaminy, które w suchych nasionach występują w niewielkich ilościach, podczas kiełkowania produkowane są w ilościach olbrzymich. Szczególnie poziom witaminy C wzrosnąć może nawet 80-krotnie, np. w pszenicy lub soczewicy. Kiełki czerpią też minerały i pierwiastki śladowe z wody, w której są moczone.
Zobacz też:


WiadomościWiadomości
WspółpracaWspółpraca
KontaktKontakt
Strona startowaStrona startowa

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Crumble ze śliwkami

(przepis na dwa naczynia żaroodporne ok. 12-15cm)


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Popularne frazy: -> Szybki deser, szybkie ciasto, crumble ze śliwkami, ciasto śliwkowe

Crumble ze śliwkami 


Składniki

- 500 g śliwek umytych, osuszonych i wypestkowanych
- 45 g mąki żytniej razowej
- 30-40 g płatków owsianych
- 30 g masła (w temp. pokojowej)
- 20 g cukru trzcinowego
- 30 g orzechów włoskich łuskanych



Przygotowanie w Thermomix

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj dwa naczynia żaroodporne (12-15cm) lub jedno większe.
2. Śliwki umyj, osusz i wypestkuj. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Pozostałe składniki umieść w suchym naczyniu miksującym Thermomix. Miksujemy do czasu powstania kruszonki.(15 sek. | obr. 4.)
4. Gotową kruszonkę wysypujemy na wierzch wcześniej przygotowanych śliwek.
5. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut (aż zarumieni się kruszonka.
Po wyjęciu należy odczekać chwilę aby przestygło i degustujemy. Smacznego!


Bardzo dobrze smakuje również podane z gałką lodów.



Wskazówki

- ilość cukru można zwiększyć w zależności od tego jak słodkie śliwki używamy.



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidoramiCiastka - marchewkowe wspomnienie jesieniChlebki do żurku

Zobacz sekrety i diety

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca: Dla kogo dieta pudełkowa?

W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Musli na zdrowieJak wyhodować kiełki w domu?Kontuzje a rehabilitacja sportowa