Kremowa pasta śródziemnomorska


Popularne frazy: -> Krem z ricotty i bazylii, krem do pieczywa, bazylia przepis, przepis ze świeżej bazylii, bazylia superfoods, bakteriobójczy, przeciwzapalny i grzybobójczy krem, piknik, śniadanie, grill

Kremowa pasta śródziemnomorska
 Kremowa pasta śródziemnomorska
 
 

Składniki

- 200g serka ricotta wykonanego w TM (lub biały półtłusty twaróg)
- pół pęczka świeżej bazylii
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 154 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix

1) Wszystkie składniki umieść w naczyniu miksującym. Miksuj na gładką masę. ( 5 sek. | obr. 8-10), otwórz naczynie miksujące, kopystką zrzuć pastę z brzegów, zamknij i ponownie zmiksuj ( 10-15 sek. | obr. 5-6). Dopraw solą i pieprzem do smaku.


Pasta wspaniale smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. Również dobrze sprawdzi się jako sos do świeżych warzyw.



Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zgościsz u nas na dłużej.

Zapraszam do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcam Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor:
Pomarańczowo - migdałowe ciasto Ryba po grecku - inaczej Fit placuszki Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowym

rzeczy odnowa


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 3 )

Leczenie wad postawy przez siedzący tryb życiaPoprawianie natury, czyli o domowej uprawie roślinPizza domowa ... Pierogi