Składniki: |
Przygotowanie w Thermomix
1. W naczyniu miksującym umieść liście bazylii i śmietankę kremową 30% Gotujemy (3 min. | temp. 90 stopni C | obr. 2)
2. Pozostawiamy zawartość do przestygnięcia. Dalej do przestudzonych składników dodajemy czosnek, cukier, sok z cytryny i miksujemy na gładki sos (15 sek.| obr. 7-8). Zatrzymujemy noże, otwieramy naczynie miksujące, zgarniamy sos z brzegów kopystką i powtarzamy miksowanie jeszcze raz (10 sek.| obr. 7-8).
3. Dalej dodajemy gęstą śmietanę 18% i delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. (15-20 sek.| obr. 2) Sprawdzamy konsystencję i smak sosu, w razie potrzeby przyprawiamy mocniej.
Podajemy np z rybą, pieczonymi warzywami, makaronem czy ryżem.
Smacznego !
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów