Czy wiesz, że ...
Kiełki rzodkiewki - zawierają bardzo duże ilości witaminy C, zbawiennie działają na podniesienie odporności organizmu. Ze względu na dużą zawartość siarki, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci.
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Masa marcepanowa

Popularne frazy: -> masa marcepanowa, marcepan, amaretto, woda różna, migdałowe, migdały, jak obrać ze skórki migdały, masa marcepanowa Thermomix, Migdały, bez glutenu, bez laktozy, wegańskie, bez jajek, Boże Narodzenie, bez pieczenia, dekoracja z marcepanu, dekoracje marcepanowe



Składniki:

- 220g cukru
- 50g miodu
- 125g wody

- 250g migdałów (obrane ze skórki)
- 250g cukru pudru
- pół łyżeczki ekstraktu lub aromatu migdałowego
- 30g likieru Amaretto lub wody różanej




Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Przygotowanie w Thermomix


1. W suchym i czystym naczyniu miksującym umieść migdały oczyszczone ze skórki. Rozdrabniamy je na mączkę. (ok. 20 sek. | obroty 7). Przekładamy do innego naczynia i odstawiamy.
2. W naczyniu miksującym umieść cukier, miód i wodę. Gotujemy syrop cukrowy.
(temp. 100 stopni C | obroty 2).
Gotujemy do czasu aż syrop zgęstnieje
(jeżeli widzimy że syrop zgęstniał robimy prosty test: małą kroplę syropu opuszczamy do lodowatej wody, gdy będzie na tyle elastyczna,aby ją uformować palcami to znak, że syrop jest już gotowy).
3. Do syropu dodać wcześniej przygotowane migdały, cukier puder, wodę różaną lub likier oraz aromat. Dokładnie wymieszać (3 min. | pozycja INTERWAŁ - wspomagając ucieranie kopystką). Po uzyskaniu jednolitej masy marcepan mamy gotowy.




Masę marcepanową wykorzystaj do wypieków.

# Podpowiedzi:
Jeżeli dysponujesz migdałami w skórkach to trzeba je włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na około 7 minut. Po tym czasie migdały obrać ze skórki. (Skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna łatwo odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami. Migdały należy oczyścić bardzo dokładnie. Jeśli z niektórych migdałów skórka nie chce łatwo odejść, należy zalać je ponownie wrzątkiem, odczekać kolejne 7min. i obrać). Obrane migdały dokładnie osuszyć na ściereczce.

#



Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Jego wysokość czekoladowo-cukiniowyPavlova - Tort bezowy z bitą śmietaną i owocamiDomowy serek a'la ricotta z pesto

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Antygrypina - cudowna mikstura na przeziębienie

Dopadło Cię już przeziębienie? Jeśli nie to wszystko przed Tobą! Nie, wcale nie życzymy ci choroby, nie pomyśl o nas źle. Wręcz przeciwnie chcemy podpowiedzieć jak zadziałać naturalnie na organizm i precyzyjnym ostrzem pozbyć się problemów związanych z przeziębieniem. Będziemy Cię dziś przekonywać do zrobienia sobie antygrypiny!

czytaj więcej...


Inne artykuły

Pigwa - niedoceniany owoc z mojego ogródkaKiełki rzodkiewkiCzy kiełki wszystkich roślin nadają się do spożycia?