Czy wiesz, że ...
Nie bez przyczyny warto zwrócić uwagę na rodzaj nasion jakie kupujemy do kiełkowania. Poleca się nasiona specjalnie do tego przeznaczone (najlepiej ekologiczne), bowiem te, które przeznaczone są do celów siewno-ogrodowych są najczęściej "doprawiane" chemią w celu uniknięcia chorób w pierwszym stadium wzrostu (na ogół na nasionach widnieje takowe ostrzeżenie na torebce). Zdrowiej więc i bezpieczniej zakupić specjalne nasiona do hodowli kiełków i cieszyć pełnowartościowymi kiełkami bez dodatku chemii, której i tak na co dzień pochłaniamy sporo w żywności mocno przetworzonej.
Zobacz też:


WiadomościWiadomości
WspółpracaWspółpraca
KontaktKontakt
Strona startowaStrona startowa

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Mocnoczekoladowy bananowy ekspress


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Popularne frazy: -> Ciasto bananowe, bananowiec, szybkie ciasto, wrzuć i zmiksuj, przepis na Thermomix, co zrobić z bananami, mam dużo dojrzałych bananów



Ciasto:

- 4 mocno dojrzałe banany (ok. 300g)
- 300g mleka 3,2% w temp. pokojowej
- 120g masła w temp. pokojowej
- 4 jajka
- 8 łyżek kakao
- 250g cukru
- 50ml Amaretto
- 5g cukru waniliowego (najlepszy wykonany w TM)
- 350g mąki pszennej typ 500-650
- 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie w Thermomix




1) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Przygotuj dużą formę do pieczenia - spód wyłóż papierem do pieczenia a boki przesmaruj masłem i obsyp delikatnie bułką tartą.

2) Umieść w naczyniu miksującym wszystkie składniki. Zamykamy naczynie, przykrywamy miarką. Dokładnie miksujemy.(2 min.| obr. 4 do 6)

2) Tak przygotowaną masę wylewamy do dużej formy do pieczenia.

3) Pieczemy do suchego patyczka - wykałaczka wbita w ciasto powinna wyjść sucha. (ok. 45 min.)

4) Przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy ciasto.

Ciasto podajemy na ciepło np. z gałką lodów waniliowych.

Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Groszek ptysiowyDeserki amarettiPijana zakonnica (przepis na Thermomix)

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Redakcja poleca: Dla kogo dieta pudełkowa?

W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Kontuzje a rehabilitacja sportowaJak wyhodować kiełki w domu?Musli na zdrowie