Czy wiesz, że ...
Idealna temperatura dla rozwoju kiełków w naszej domowej hodowli to 18-21 stopni Celsjusza. Kiełki w niższej temperaturze rosną zdecydowanie wolniej lub ich rozwój się zatrzymuje, a w wyższych może wystąpić proces gnicia nasion i psucia się naszej hodowli.
Do wzrostu kiełki potrzebują jeszcze półcienia (pełne słońce nie jest dobrze tolerowane przez młode roślinki) i dostęp do wody (częste płukanie).
Zobacz też:


KIELKISMAKU.PL

Strona startowaStrona startowa
WiadomościWiadomości
Nasza czytelnia (do kawki)Nasza czytelnia (do kawki)
KontaktKontakt
Informacje o stronieInformacje o stronie
Inne artykułyInne artykuły
WspółpracaWspółpraca
Polityka prywatnościPolityka prywatności

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

JAK HODOWAĆ ...

Szukaj (kiełki informacje)Szukaj (kiełki informacje)

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

LINKI

PartnerzyPartnerzy




Mocnoczekoladowy bananowy ekspress

Popularne frazy: -> Ciasto bananowe, bananowiec, szybkie ciasto, wrzuć i zmiksuj, przepis na Thermomix, co zrobić z bananami, mam dużo dojrzałych bananów



Ciasto:

- 4 mocno dojrzałe banany (ok. 300g)
- 300g mleka 3,2% w temp. pokojowej
- 120g masła w temp. pokojowej
- 4 jajka
- 8 łyżek kakao
- 250g cukru
- 50ml Amaretto
- 5g cukru waniliowego (najlepszy wykonany w TM)
- 350g mąki pszennej typ 500-650
- 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>

Przygotowanie w Thermomix




1) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Przygotuj dużą formę do pieczenia - spód wyłóż papierem do pieczenia a boki przesmaruj masłem i obsyp delikatnie bułką tartą.

2) Umieść w naczyniu miksującym wszystkie składniki. Zamykamy naczynie, przykrywamy miarką. Dokładnie miksujemy.(2 min.| obr. 4 do 6)

2) Tak przygotowaną masę wylewamy do dużej formy do pieczenia.

3) Pieczemy do suchego patyczka - wykałaczka wbita w ciasto powinna wyjść sucha. (ok. 45 min.)

4) Przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy ciasto.

Ciasto podajemy na ciepło np. z gałką lodów waniliowych.

Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:

Toskański makaron PICI Serek domowy z kefiruNiezły kwiatek na śniadanie - stokrotka

rzeczy odnowa

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Dla kogo dieta pudełkowa?

W coraz to bardziej zapracowanym i zajętym społeczeństwie, wolny czas staje się na wagę złota. To samo dotyczy przygotowywania posiłków, zwłaszcza jeśli nasza dieta podlega jakimkolwiek ograniczeniom.

czytaj więcej...


Inne artykuły

Kiełki hodowane w woreczkach...Jak ugotować soczewicę - bez wcześniejszego namaczaniaCzy z tej mąki będzie chleb?