Ciasto: |
Przygotowanie w Thermomix
1) Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Przygotuj dużą formę do pieczenia - spód wyłóż papierem do pieczenia a boki przesmaruj masłem i obsyp delikatnie bułką tartą.
2) Umieść w naczyniu miksującym wszystkie składniki. Zamykamy naczynie, przykrywamy miarką. Dokładnie miksujemy.(2 min.| obr. 4 do 6)
2) Tak przygotowaną masę wylewamy do dużej formy do pieczenia.
3) Pieczemy do suchego patyczka - wykałaczka wbita w ciasto powinna wyjść sucha. (ok. 45 min.)
4) Przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy ciasto.
Ciasto podajemy na ciepło np. z gałką lodów waniliowych.
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów