Czy wiesz, że ...
Kiełki soi - to wielkie pokłady witamin C i E, karotenu, żelaza, wapnia, cynku oraz białka w postaci wolnych aminokwasów. Regularne zjadanie kiełków soi koi nerwy, dodaje energii i poprawia apetyt.
Zobacz też:


KontaktKontakt

KIELKISMAKU.PL

Polityka prywatnościPolityka prywatności
Informacje o stronieInformacje o stronie
WspółpracaWspółpraca

JAK HODOWAĆ ...

Porady i instrukcjePorady i instrukcje
Szukaj ...Szukaj ...

PRZEPISY THERMOMIX

Wyszukaj przepis ...Wyszukaj przepis ...

KIEŁKI (jak hodować)

AmarantusAmarantus
BrokułBrokuł
BurakBurak
CebulaCebula
EndywiaEndywia
Fasola adzukiFasola adzuki
Fasola mungFasola mung
GrochGroch
GrykaGryka
KapustaKapusta
Koniczyna czerwonaKoniczyna czerwona
Koper włoskiKoper włoski
KozieradkaKozieradka
Lucerna (Alfalfa)Lucerna (Alfalfa)
RukolaRukola
Rzeżucha (Pieprzyca)Rzeżucha (Pieprzyca)
OrkiszOrkisz
PszenicaPszenica
RzodkiewkaRzodkiewka
Rzodkiew japońska - DAIKONRzodkiew japońska - DAIKON
SłonecznikSłonecznik
SoczewicaSoczewica
SojaSoja
SzpinakSzpinak

INFORMACJE

Inne artykułyInne artykuły

LINKI

PartnerzyPartnerzy


FlapJack


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Popularne frazy: | *

FlapJack



Składniki:

- 120g masła
- 100g złotego syropu (syrop karmelkowy)
- 75g brązowego cukru
- 150g płatków owsianych
- 100g wiórków kokosowych

Przygotowanie w Thermomix




1) Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2) Umieść masło i złoty syrop w naczyniu miksującym. Rozpuść (4 min. | 90°C | obr. 2)
3) Dodaj brązowy cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wymieszaj (20 sek. | obr. 6)
4) Blachę średniej wielkości prostokątną wykładamy papierem do pieczenia.
5) Na blachę wykładamy masę i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
6) Po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie dzielimy na paski lub kwadraty.

Smacznego!




Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Sprawdziłaś/eś przepis? Wyszło super?
Wyślij nam zdjęcie swojego dzieła ... umieścimy je na stronie.
Aby wysłać zdjęcie dołącz je do maila na adres: kielki@smaku.pl
Życzymy smacznego i czekamy na Twoją fotkę!


Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl

Osoby, które czytały ten artykuł przeglądały też:


Wytrawne tarteletki z gruszką i serem pleśniowymDomowy serek a'la ricottaChleb jogurtowy

Codzienne wyjazdy Holandia

Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.

>>> Powrót do wyszukiwania



Zobacz wybrany artykuł z naszej czytelni...

Inne artykuły

Kiełki fasoli mungKiełki pszenicyKiełki lucerny (Kiełki alfalfa)