FlapJack


Popularne frazy: -> FlapJack

 

Składniki:

- 120g masła
- 100g złotego syropu (syrop karmelkowy)
- 75g brązowego cukru
- 150g płatków owsianych
- 100g wiórków kokosowych


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 160 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix




1) Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2) Umieść masło i złoty syrop w naczyniu miksującym. Rozpuść (4 min. | 90°C | obr. 2)
3) Dodaj brązowy cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wymieszaj (20 sek. | obr. 6)
4) Blachę średniej wielkości prostokątną wykładamy papierem do pieczenia.
5) Na blachę wykładamy masę i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
6) Po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie dzielimy na paski lub kwadraty.

Smacznego!



Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Autor: kielkismaku.pl
Crumble ze śliwkami Koktajl z jarmużem i kiełkami Ryba po grecku - inaczej Bananasowa chmurka

Codzienne wyjazdy Holandia Belgia Niemcy


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?


Gotowe kiełki zachowują świeżość przechowywane w lodówce przez ok. 7 dni. Umieszczamy je w plastikowym lub szklanym pojemniku z pokrywką. Nie używamy plastikowych torebek, które całkowicie odcinają dopływ powietrza. Przed włożeniem do lodówki kiełki powinny być suche. Dodatkowo dno pojemnika można wyłożyć ligniną lub papierowym ręcznikiem, który absorbuje nadmiar wody. Papierowy ręcznik może również posłużyć nam jako pokrywka przez pierwszy dzień, do czasu aż woda odparuje. Kiełki są wrażliwe na zamarzanie, dlatego pojemnik powinniśmy trzymać w dolnych partiach lodówki, gdzie panuje nieco wyższa temperatura.



czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 4 )

Dla kogo dieta pudełkowa?W jaki sposób przechowujemy gotowe kiełki?Kiełki brokuła20 jadalnych produktów zabijających cellulit