FlapJack

Popularne frazy: -> FlapJack

 
  • Wybierz język

Składniki:

- 120g masła
- 100g złotego syropu (syrop karmelkowy)
- 75g brązowego cukru
- 150g płatków owsianych
- 100g wiórków kokosowych


Chcesz być na bieżąco? << Włącz obserwowanie. Podglądaj, co nowego wskoczyło pod nóż ... >>


Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix << Dołącz do grupy VIP >>


Chcesz żywo podyskutować o przepisach i inspiracjach na Thermomix
<< Dołącz do grupy Thermomix PL (społeczność ponad 190 000 osób) >>


Przygotowanie w Thermomix




1) Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2) Umieść masło i złoty syrop w naczyniu miksującym. Rozpuść (4 min. | 90°C | obr. 2)
3) Dodaj brązowy cukier, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Wymieszaj (20 sek. | obr. 6)
4) Blachę średniej wielkości prostokątną wykładamy papierem do pieczenia.
5) Na blachę wykładamy masę i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
6) Po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie dzielimy na paski lub kwadraty.

Smacznego!



Świetnie, że tutaj jesteś! Mam żywą nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku i Instagramie.
Jeżeli skorzystasz z naszego przepisu zachęcamy Cię do wysłania zdjęcia swojego dzieła na kontakt@kielkimaku.pl - Zdjęcia (za Twoją zgodą) opublikujemy w galerii w profilu Kilkismaku na Facebooku.


Podoba się przepis?
Chcesz być informowany o nowych inspiracjach na Thermomix
zostaw nam kontakt << Dołącz do nas TUTAJ >>

Ciekawy artykuł? Podziel się z innymi ...
Przygotowałeś ten przepis? Oznacz go na Instagramie lub FB -> #kielkismaku @zabawaslawomir i daj mi o tym znać! Dziękuję!


Autor: kielkismaku.pl
Tigelada Baklava SeroMaCzek Kawowo-krówkowa kanapka z orzechami

Codzienne wyjazdy Holandia


Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów



Redakcja poleca: Czy wiesz, że ...

Za spożywaniem kiełków przemawiają też liczby!
100 g ugotowanej soczewicy to 1,5 mg witaminy C, zaś 100 g skiełkowanej soczewicy to aż 18 mg wit. C!

Średnio, w skiełkowanych nasionach mamy :
600% więcej witaminy C
300% więcej witamin A i B2
200% więcej witaminy B6
50 % więcej witaminy B5
25 % więcej witaminy PP
20% więcej witaminy B1


czytaj więcej...


Inne artykuły - ( 5 )

Jak wyhodować kiełki w domu?Świat poduszekWładza wybaczenia - jak uwolnić się od emocjonalnych bagaży?Kiełkowanie prostsze niż myślisz...