Składniki: |
Przygotowanie w Thermomix
1) W naczyniu miksującym umieść pokruszone drożdże z cukrem i mlekiem. (2 min. | temp. 37 stopni | obroty 3).
2) Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. (3 min. | Interwał/Kłos).
3) Ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego umieszczamy w misce przykrywając wilgotną ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce i pozostawiamy do wyrośnięcia (powinno podwoić swoją objętość).
4) Wyrośnięte ciasto delikatnie formujemy w wałki grubości ok. 2cm. i kroimy na centymetrowe kawałki. (podobnie jak kroi się kopytka). Solidnie podsypujemy mąką aby się nie pokleiły.
5) Pokrojone ciasteczka umieszczamy na blaszce do pieczenia i umieszczamy w piekarniku.
6) Pieczemy 15-17 min. w temperaturze 180 stopni C (termoobieg)
Smacznego!
Autor tej strony udostępnia przepisy za darmo. Korzystaj więc z nich do woli.
Jeżeli udostępniasz przepis z tej strony podaj jej adres ( www.kielkismaku.pl ) - to zupełne minimum jakie możesz zrobić, aby pokazać, że szanujesz pracę innych.
Jeżeli serwis jest dla Ciebie pomocny poleć go innym - będą Ci wdzięczni.
--- Powrót do wyszukiwania przepisów